Харчовим волокнам відводиться важлива роль у роботі нашого організму.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсобливо, це стосується функціонування кишечника. Завдяки клітковини посилюється всмоктуваність шлунка, а корисні вітаміни і мікроелементи поступають в організм у повному обсязі, повідомляє
— 1-3 роки — 19 м;
— 4-8 років — 25 г;
— 9-13 років — 26 г для дівчаток, 31 г для хлопчиків;
— 14-18 років — 26 г для дівчаток, 38 г для хлопчиків.
Американська академія педіатрії нагадує батькам, що діти повинні вживати в їжу не менше 5 порцій фруктів і овочів щодня, а також цільнозернові продукти.
Інформація на упаковках товарів допоможе вам зробити правильний вибір з великим вмістом клітковини. "Відмінні" джерела містять 5 і більше грамів волокна на порцію. "Хороші" джерела містять не менше 3 грамів.
Наприклад, цільнозернова пшениця містить більше волокон, ніж цільнозерновий коричневий рис або овес. Крім того, кількість клітковини в одному зерні може змінюватись в залежності від марки, тому завжди ретельно читайте етикетки. Для різноманітності спробуйте булгур, гречку, кукурудзяне борошно і дикий рис.
При подачі овочів і фруктів не знімайте їстівну шкірку, так як в ній міститься клітковина. Коли ви готуєте, уникайте пережарювання, яке руйнує волокна.
Сухофрукти, гарбуз і насіння соняшнику, а також свіжоприготований попкорн — відмінні закуски з високим вмістом клітковини.
Майте на увазі, що чим раніше ви почнете годувати дітей їжею, багатою на клітковину, тим легше вони будуть переносити цю здорову звичку у доросле життя.
Нагадаємо, пропіонат жирних кислот, який міститься в клітковині, захищає від атеросклерозу.
Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили перші докази того, що бактерії з кишечнику мешкають в людському мозку.
Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.