Стрес – вкрай неприємний супутник звичайної людини. Громадський транспорт, проблеми на роботі, в особистому житті – все це здатне похитнути наш моральний стан. Навіть найулюбленіша робота є джерелом стресу. Про це повідомляє Clutch.

Стрес — це стан організму, при якому задіяні всі його резерви. Стрес може бути викликаний як негативними факторами, так і позитивними — наприклад, творчим піднесенням.

Тривалий неконтрольований стрес не дозволяє організму повернутися до нормального стану.

Не варто недооцінювати стрес і ігнорувати його, адже він згубно впливає на багато процесів в нашому організмі і може викликати неприємні наслідки: набір зайвої ваги, нестабільну вироблення гормонів, різкі зміни настрою, а крім усього цього — проблеми зі шкірою.

Останнє може проявлятися як у вигляді висипу, так і в більш серйозній формі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ми розповімо про 5 елементарних способів поліпшити якість життя та знизити рівень впливу стресу на організм.

Прогулянки

Півгодинна прогулянка на свіжому повітрі благотворно впливає на ваш зір і поставу, але також і покращує настрій. Особливо ефективним таке проведення часу буде в парку або будь-який іншій озелененій частині міста.

Догляд за шкірою

Не варто чекати, коли висипання, викликані стресом, пройдуть самі собою, проконсультуйтеся з дерматологом і підберіть засоби, які поліпшать стан шкіри.

Спорт

Не важливо, що ви виберете: атлетику, фітнес, фламенко, йогу або пілон, будь-яка фізична активність допомагає сублімувати негативну енергію і, як наслідок, позбавитися від стресу. Головне — займатися регулярно.

Менше часу в інтернеті

Часто стрічки наших соцмереж рясніють інформацією, яка лише погіршує моральний стан людини. Від подібного краще утриматися, якщо хочете позбутися від стресу.

Правильне харчування

Велика кількість солодкого і смаженого підвищує рівень інуліну в крові, а це в підсумку призводить до втрати фізичної активності і млявості. Краще буде обмежити себе в подібній їжі.

Нагадаємо, нещодавно вчені з університету Ноттінгем Трент з'ясували, що коти, власники яких нервові або тривалий час переживають стрес, частіше страждають від різних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені довели, що причиною виникнення депресивного стану є кишкова паличка.

Також "Знай.uа" писав, деякі сни називають віщими і це не просто так. Вони можуть розповісти про внутрішні переживання і звернути увагу на ті моменти, які нам намагається донести наша підсвідомість.