У понеділок, 11 березня, багато українців можуть відчути нездужання та знесилення. І не тому, що розпочався Великий піст і віруючі змінюють принцип харчування. Україну накрила потужна магнітна буря. До того ж, конкретно цей метеоудар обіцяє бути найсильнішим в цьому місяці.

Про це повідомляє Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США.

За прогнозом метеорологів, сонячна активність вже у вівторок, 12 березня, трохи вщухне. Однак магнітні бурі триватимуть щонайменше до 13 березня.

Зміни в магнітному полі українці почнуть відчувати вже з 8:00 ранку. триватимуть такі неприємні відчуття весь день. До 12 березня буря трохи зменшиться, однак остаточно зійде нанівець тільки в середу, 13 березня.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Найбільше на собі відчувають негативний вплив магнітних бур метеозалежні люди та ті, хто має хронічні захворювання. Саме у цей період вони можуть загострюватися. Крім проблем з фізичним здоров'ям, люди часто чтраждають і через психічні розлади. Може з'явитися агресія, цей період часто відзначається різними конфліктами.

Тому всім метеозалежним людям в цей час варто дотримуватися деяких порад, щоб максимально скоротити шкоду від чергового метеоудара:

  • Утримайтеся від вживання алкоголю;
  • не варто вживати у великій кількості жирну, гостру і солону їжу.
  • у цей період краще всього зменшити фізичне навантаження, і постарайтеся уникнути стресів;
  • у такі дні коштувати пити чисту воду, м'ятний чай, натуральні компоти і морси;
  • уникайте стресових ситуацій;
  • відкладіть в сторону будь-які гаджети;
  • обмежте далекі поїздки;
  • слідкуйте за артеріальним тиском і запасіться необхідними ліками, якщо у вас є хронічні захворювання.

Нагадаємо, дослідники назвали масу Чумацького шляху.

Як повідомляв портал Знай.ua, таємниче явие з космосу змусило вчених переглянути теорію виникнення нашої планети.

Також Знай.ua писав про те, що батьків закликають перевіряти іграшки, якими граються діти, оскільки деякі з них можуть відправити молоде покоління на лікарняне ліжко, так, як це сталося зі школярами в Дніпрі.

Дивіться: Як пережити магнітні бурі метеозалежним людям