Екологи України налякані тим, що відбувається на річці Уж. Закарпатська річка, яка є притокою Прип'яті, виявилася забруднена значним викидом пально-мастильних матеріалів, пишуть місцеві ЗМІ. Повідомляється, що катастрофу помітили в суботу, 3 листопада, близько 8 годин 40 хвилин ранку.

Довжина плями, як пише автор матеріалу, більше кілометра, і вона продовжує поширюватися. Є серйозні побоювання, що забруднення ось-ось перетне кордон України і Словаччини.

Екологічна інспекція, яка зайнята "кришуванням" видобування гравію на річках навряд чи належним чином відреагує на цю надзвичайну подію, припускає автор матеріалу.

Нагадаємо, раніше Знай.uа публікував інформацію і про більш глобальну екологічну загрозу. У людства набагато менше часу, ніж очікувалося – останні дослідження показали, реальну екологічну ситуацію на планеті, яка здатна привести в жах навіть найхолоднокровнішу людину. Адже це тільки здається, що глобальні зміни – це десь там, далеко, і нас не торкнуться. Якщо ситуація не зміниться, то життя на Землі опиниться під серйозною загрозою. В даному випадку мова йде про нагрівання океанів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Так, вчені стверджують, що, згідно з новим дослідженнями, океани нагрілися більше, ніж раніше вважалося. Для людства це означає необхідність негайних дій щодо нормалізації ситуації на планеті. Інакше наслідки будуть катастрофічними.

"Планета зігрілася більше, ніж ми думали, що ця інформація була прихована від нас тільки тому, що ми не перевіряли її правильно, але вона була там, вона вже була в океані", - відзначають дослідники.

Раніше українці були попереджені про різку зміну клімату. Нас чекають суцільна пустеля і сніговики з бруду, а зими в деяких регіонах України не буде зовсім.

Вчені заявили, що до кінця поточного сторіччя сосни залишаться тільки десь у карпатських горах, а лісова зона відійде ближче до білоруської території.

Про це стало відомо завдяки заяві одного з авторів дослідження Світлани Краковської, члени міжурядової групи експертів з питань зміни клімату.

Крім того, ми писали, що люди знищили легендарний Живий Ліс – вчені заявили про екологічну катастрофу. З'явилася інформація, що унікальна система пандо, яка складається з сорока тисяч генетично ідентичних дерев і з'єднана між собою цілою корінний системою, опинилася в небезпеці. Цій системі загрожує вимирання.