Владику Бориса Ґудзяка призначили архієпископом філадельфійської митрополії Української Греко-католицької церкви в Сполучених Штатах Америки.

Урочисте зведення на престол відбудеться четвертого червня. Дія відбуватиметься в Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Філадельфії.

Що ми знаємо про владику?

Примітно, що владика родом зі Львова. У 1992 році він навчався у Гарвардському університеті Сполучених Штатів Америки і там же отримав наукову ступінь - доктор філософії в галузі слов'янської і візантійської культурно-церковної історії. Вже в наступному році, в 1993, він вирішив повернутися в Україну. На батьківщині він відкрив Інститут історії Церкви. У 1995-2000 роках він був віце-ректором Львівської богословської академії. В 2000-2002 роки Борис Ґудзяк став ректором Львівської богословської академії.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На даний момент Борис Ґудзяк стане архієпископом філадельфійської митрополії. Про це заявив Папа Франциск у Ватикані.

Зі слів Бориса, Господь дозволив йому працювати в різних країнах. Таким призначенням віддаються в свободі і мирі. Також він додав, що йому п'ятдесят вісім років і починати нове життя в такому віці - це дар Божий.

Нагадаємо, стало відомо, що виявила у митрополита Павла Служба безпеки України при обшуку. Цікаво, що владика не одноразово порушував правила дорожнього руху на своєму залізному Мерседесі, багато разів принижував журналістів, потрапляв в епіцентр скандалів. Найцікавіше, що він був народним депутатом від Партії Регіонів.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Україна нарешті отримала Томос. Теоретично в новій церкві влада буде належати екзарху архієпископу Константинополя Данилу і єпископу Іларіону. Саме їм довірили налагодити процес щодо об'єднання всіх православних церков в Україні.

Знай.uа писав, на сайті Вселенського патріархату опублікований Томос на трьох мовах світу. Документ складений українською, грецькою та англійською мовами. На офіційному сайті можна ознайомитися з повним документом. Томос про автокефалію був підписаний 9 січня.