Російський політолог та історик Олена Галкіна пояснила, ким насправді є президент РФ Володимир Путін в російському суспільстві. Історик назвала Путіна частиною системи, яка не має реальної підтримки серед росіян.

Як приклад, історик наводить випадки, коли і скільки росіян добровільно виходили на мітинги у підтримку президента. Більшість людей зганяють на масові акції примусово, або за гроші.

"Путін - частина системи, похідне від неї. Путін - насправді посаду. Всі його велич і харизма полягають в контрольованих медіа і технологіях. А реальна підтримка - це кількість людей, які добровільно готові виходити за "Кримнаш", які добровільно готові захищати систему. А таких навіть в Москві всього кілька тисяч. Решту доводиться зганяти", - запевнила жінка.

Крім того, за словами Галкіної, з кожним роком прибічників Путіна в суспільстві стає все менше. Ні він не відчуває підтримки,ні люди з його боку. На це великою мірою вплинули воєнні конфлікти на Донбасі та у Сирії, коли молодих людей "кидали" на війну, частина з яких так і не повернулась живими, а ті що повернулися отримали лише розчарування.

"Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган може добровільно вивести на мітинги своїх прихильників. А Путін не може, у нього немає такого ресурсу. Зараз дефіцит таких людей відчувається навіть більше, ніж раніше. Частина його "реальних" прихильників загинула на Донбасі чи в Сирії. Частина - повернулася додому, повністю розчарована в "царя", - додала політолог.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", журналіст та блогер Олександр Сотник розповів, як Росія вигострювала свої вміння вести гібридну війну під час військової агресії на території Грузії, а тепер відтворює цю модель не тільки в Україні, а й у всій Європі.