Про те, як підписувалися Мінські угоди, які повинні були врегулювати збройний конфлікт на Донбасі і кровожерливі амбіції Путіна, розповів екс-президент Франції Франсуа Олланд у своїй книзі "Уроки влади".

За словами Олланда, ніч на 12 лютого 2015 року, коли учасники "Нормандської четвірки" (Німеччини, Франції, України та Росії) підписали комплекс заходів щодо виконання Мінського протоколу, була тривалою і напруженою. Про це пишуть українські ЗМІ.

Нормандська четвірка

"Порошенко з Путіним постійно підвищували голос один на одного. Російський президент так рознервувався, що став погрожувати остаточно розчавити військо свого візаві. Це видало, що російські війська на Сході України є. Путін схаменувся і взяв себе в руки", — наводить видання цитату з мемуарів Олланда.

За словами екс-президента, під час переговорів Путін затягував час, намагаючись відстрочити припинення вогню. Це дозволило б бойовикам оточити українську армію і завоювати додаткові позиції.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також Олланд уточнив, що український президент Петро Порошенко "невідступно захищав" суверенітет України, в той час як Путін наполягав на автономії для Донбасу.

Після того, як канцлер Німеччини Ангела Меркель крижаним тоном пообіцяла Путіну тривалу ізоляцію", пише Олланд, той, у свою чергу, заявив, що бойовики, знайомство з якими він ще кілька годин тому заперечував, згодні на операцію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 11 червня, в Берліні зустрілися глави МЗС країн нормандської четвірки: України, Росія, Франції та Німеччини.

Політики підняли теми розгортання миротворчої місії ООН на сході України і вперше заговорили про звільнення політв'язнів. Про це глава українського відомства Павло Клімкін заявив під час підсумкового брифінгу.

Варто нагадати, що український МЗС попросив відоме німецьке видання Deutsche Welle виправити редакційний матеріал, в якому російська агресія на Донбасі названа "громадянською війною".

Нагадаємо, Україна завдала Путіну нищівний удар.

Як повідомляв Знай.uа, ООН нарешті прийняла України.

Знай.uа писав, у Клімкіна відреагували на заяву Трампа.