У понеділок, 15 жовтня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про остаточні домовленості з Угорщиною про зміну назви "уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садів Карпатського басейну".

Про це міністр повідомив під час спілкування з журналістами на полях міністерського засідання ініціативи "Східного партнерства" в Люксембурзі, яке транслювалося Місією України при ЄС в соціальній мережі Facebook.

Крім того, Клімкін не забув згадати про результати зустрічі з міністром закордонних справ угорської республіки Петером Сійярто.

"Ми говорили про те, яким чином нам вирішити проблему з назвою їх уповноваженого, і повністю домовилися, що назва буде іншою. Зараз, протягом найближчих днів це побачите", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

[embed]https://www.facebook.com/UkraineMFA/posts/1871065722947339?__xts__

Раніше глава угорського Міністерства закордонних справ Петер Сійярто заявив, що ситуація в Берегово - це не що інше, як спроба України змінити етнічний склад населення. І взагалі політика офіційного Києва стосовно угорців на Закарпатті схожа на дії "найстрашніших диктатур" і досягла "страхітливого дна".

Міністр зазначив, що угорці, які проживають на території України, як і раніше, можуть розраховувати на підтримку Будапешта, а Сійярто в свою чергу звернеться з цим питанням в Державний департамент США та Генсекретаря НАТО.

Петер Сійярто

Нагадаємо, пресс-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер повідомив, що громадяни України не вчиняють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої країни.

Як повідомляв портал Знай.uа, представники угорської громадської організації "Інститут Пала Гуттенберга" поширили листівки на восьми мовах про становище нацменшин в Україні, яких нібито настільки залякали, що вони бояться вийти на вулицю.

Також портал Знай.uа писав, що Сполучені Штати Америки закликають Угорщину не блокувати засідання комісії Україна – НАТО.