Воєнний стан гукнувся більш ніж тисячі росіян, яких не пустили в Україну. Станом на ранок 11 грудня, точна їх кількість становить 1020 осіб, повідомив в ефірі "112 Україна" помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян. У свою чергу Росія заборонила в'їзд 280 українцям.

Він підкреслив, що така цифра не означає, що Україна відмовляє у в'їзді всім російським громадянам. Труднощів не виникає у росіян, які приїжджають з гуманітарною метою, для участі у спортивних змаганнях або освітніх заходах. Однозначну відмову отримують ті, хто не може підтвердити заявлену мету поїздки і щодо яких у прикордонників виникають сумніви.

Наголошується, що співробітники пропускного пункту у відповідності з чинним законодавством мають право вимагати підтвердження резервування готелю, зворотний квиток і іншу інформацію.

Також Слободян розповів, що кількість відмов на в'їзд українців в Росії також зросла, незважаючи на офіційну заяву російських властей про те, що вони не будуть вводити відповідних заходів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після того, як було прийнято рішення про розрив дружніх відносин з Росією, Путін висловив упевненість в тому, що цей крок не в інтересах українців, раптово згадавши про родинні і братські узи. Він заявив, що таким чином влада України проявляэ неповагу до українських громадян і їх інтересыв.

Угода про дружбу містить у собі принципи стратегічного партнерства, визнання кордонів та їх непорушності, повагу територіальної цінності та зобов'язання безпеки відносно один одного. Однак після анексії Криму і військової агресії сумнівів у тому, що ці відносини слід розірвати, в української влади не залишилося.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у Росії панікують після прийняття ВР закону "Про прилеглу зону України".

Як повідомляв портал "Знай.uа": Кремль пошкодував про розрив дружніх відносин України з Росією.

ТакожЗнай.uа" писав, що з моменту введення воєнного стану кількість росіян, які потрапили в Україну різко скоротилося, що спричинило істерію в Держдумі Росії.