Країни Європейського союза бажають дізнатися, чого хоче Великобританія, про що заявив Маргаритис Схинас, офіційний представник Єврокомісії. Це сталося після того, як Палата громад проголосувала проти проекту угоди про Brexit, досягнутого прем'єром Сполученого Королівства Терезою Мей з ЄС.

На брифінгу в Брюсселі представник підкреслив: "Найважливіше тепер те, щоб ми знали, чого нам очікувати від Сполученого Королівства. Зараз ми цього не знаємо".

Як він сказав, Брюссель готовий до нових розмов з Лондоном, проте повторні переговори за вже досягнутою угодою, яку схвалили інші країни ЄС, виключає Лісабонський договір. Крім цього, Схинас назвав прийнятною угоду, яку прийняв британський уряд.

Чиновник уточнив: "Наступний етап повинен здійснитися в Лондоні. Ми не можемо більше зробити нічого іншого на цій стадії".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Крім того, він розповів, що Великобританія ще не зверталася з проханням продовжити процедуру виходу з Євросоюзу.

Також він пояснив, що у разі виникнення такого прохання, необхідно буде представити його мотиви, після чого одностайне рішення щодо нього буде потрібно приймати 27 державам.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що британський парламент провалив голосування за угодою про вихід Великобританії зі складу Європейського союзу. Як стало відомо, голосів проти було набагато більше - 432 проти 202 "за". Проти угоди голосували опозиція і Демократична юнионистская партія Північної Ірландії, яка налаштована проти угоди через спори про контроль кордонів, а також члени Консервативної партії, що виступають за жорсткий Brexit.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Німеччина також заїкнулася про вихід зі складу Європейського союзу, зокрема, про це заявила ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини", яка також повідомила про певні умови для цього. На з'їзді, що пройшов у Саксонії, члени партії ухвалили рішення почати в Європейському парламенті кампанію за вихід ФРН з ЄС у тому випадку, якщо запропоновані ними реформи Євросоюзу не почнуть реалізовуватися до 2024 року. Це перший політичний рух Німеччини, який зачепив цю тему.

Також "Знай.uа" писав, що в українському законодавстві прописали міцний алкогольний напій, завдяки чому не виникне плутанини з даним поняттям.