Україна досягла домовленості з Уругваєм про взаємне скасування візових вимог для громадян.

Про це повідомдяє Politeka.

У Міністерстві закордонних справ вже встигли розповісти, що угода між країнами набуде чинності вже з 15 лютого 2019 року.

Крім того відомо, що за умовами договору українці зможуть перебувати на територіх Уругваю не більше 90 днів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Громадяни України, які користуються паспортами громадянина України для виїзду за кордон (біометричними або звичайними), можуть перебувати на території Східної Республіки Уругвай не більше 90 днів, який відновлюється на другий термін в 90 днів. Громадяни Уругваю, які користуються закордонними паспортами, можуть перебувати на території України протягом терміну, що не перевищує 90 днів протягом 180 днів", – йдеться в повідомленні прес-служби.

Також у МЗС додали, що українці, які запланували перебувати на території Уругваю більше 90 днів повинні отримати візу у відповідному дипломатичному представництві країни.

Разом з тим варто відзначити, що кожен 20 українець, який намагався потрапити в 2018 році до Ізраїлю отримав відмову. Так, у 2018 році в Ізраїлі нелегально залишилося 3647 українців, політичного притулку попросили 1765 громадян, а 1569 зустріли там свою другу половинку.

Начальник служби Управління реєстрації населення і міграції в аеропорту імені Бен Гуріона Амнона Шмуелі заявив, що не потрапив на Святу землю кожен двадцятий громадянин України. Так, з кожної тисячі прибулих українців 49 людей відразу депортували (4,9%).

Навіть незважаючи на те, що з 2016 року між Україною та Ізраїлем діє договір про безвізовий режим, багато туристів скаржаться на необґрунтовану відмову у в'їзді. Але влада Ізраїлю аргументуює це тим, що громадяни країн, колишніх республік СРСР, частіше намагаються залишитися в країні нелегально. При цьому, в Ізраїлі підкреслюють, що проблема незаконної міграції стала гострішою після 2014 року.

Нагадаємо, Україна опинилася в аутсайдерах світового рейтингу.

Як повідомляв "Знай.ua", Клімкін розповів про брудні маніпуляції Росії в Криму.

Також "Знай.ua" писав, що на Україну чекає подвійне громадянство.

Безвіз з ЄС: як рахувати дні перебування у Шенгені? | DW Ukrainian