В Адміністрації президента не змогли пояснити сенс заяви Петра Порошенко про "холодний мир з Росією", зате вирішили нагадати про окремі статті закону про доступ до публічної інформації.

Про це сказано у відповіді АП на запит "Української правди".

29 січня президент чи не вперше з часу агресії Росії в 2014 році заявив про те, що Україні потрібен "холодний мир з Росією".

У зв'язку з цим журналісти "Української Правди вирішили усточніть, що саме означає" холодний мир ", в чому він буде полягати, які заходи вживатиме влада для його втілення, чи означає" холодний мир "відновлення відносин з державою-агресором і зняття санкцій з людей і підприємств і так далі.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Ваш лист щодо надання відповідей на окремі питання, пов'язані з виступом президента України, зокрема роз'ясненням змістовного наповнення поняття" холодний мир ", не може розглядатися як запит на інформацію, оскільки не відповідає вимогам Закону України" Про доступ до публічної інформації "", - відповіли в адміністрації президента.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" повідомляв про те, що міністри оборони Франції і Німеччини Флоранс Парлі і Урсула фон дер Ляйен підписали контракт на проведення дослідно-конструкторських робіт зі створення винищувача шостого покоління. Про це повідомляє Defense News. Зараз вже відомо, що договір буде укладено між величезним європейським концерном Airbus і французької Dassault Aviation. Вартість дворічного контракту оцінюється від 65 до 74 мільйонів євро.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що останнім часом в українському інформаційному просторі значно активізувалася тема підкупу виборців. Однак з цим питанням насправді все не так однозначно, так як така практика є традиційною для України, йдеться в матеріалі «Скандали з" підкупом виборців ": історія і сучасність» сайту «КП в Україні».

Також "Знай.ua" повідомив про те, що Віктор Медведчук, голова Політради партії «Опозиційна платформа - За життя», в ефірі програми «Велика гра» на «Первом канале» розкрив подробиці, коли може відбутися наступний обмін полоненими.