Брюссель значно полегшив будівництво газопроводу Володимира Путіна "Північний потік-2". Відповідне рішення було затверджено представниками урядів країн ЄС пізно ввечері у вівторок, 12 лютого.

Переговори, якими повинен бути задоволений президент Росії Володимир Путін, тривали майже 9 годин. Про це пише Рoliteka.

Представники урядів країн ЄС спільно з Європейським парламентом погодили перегляд енергетичного законодавства Євросоюзу, яке враховує компроміс між Парижем і Берліном, і зменшує перешкоди для подальшого будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Як відомо, в затвердженому проекті змін в енергетичному законодавстві містяться такі норми, які дозволять Володимиру Путіну безперешкодно завершити будівництво "Північного потоку-2". При цьому офіційну Москву не будуть зобов’язувати відокремлювати управління газопроводом в іншу компанію і допускати на нього інших постачальників газу, крім газового монополіста Газпрому.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього, нові зміни позбавлять Данію права "вето" на будівництво путінського газопроводу через свої води. Варто зазначити, що сьогодні Данія – єдина країна, яка так і не надала дозвіл на його будівництво.

Також зазначається, що право дозволяти будівництво "Північного потоку-2" передадуть Німеччині, на територї якої цей газопровід закінчується.

Як відомо, Німеччина дозволила прокласти "Північний потік-2" на своїй території. Білий дім, в свою чергу, попередив Німеччину про санкції.

Нагадаємо, Франція та Німеччина досягла згоди щодо подальшого будівництва путінського газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляв портал Знай.ua, Болгарія і Росія домовилися про будівництво газопроводу в обхід України.

Також Знай.ua писав, президент Польщі присоромив європейських колег за Газпром.