Щоб протистояти російській агресії і нарешті відбити численні атаки і тиск ворога, Україні потрібна підтримка. Так, Київ запропонував НАТО створити окремий пакет допомоги Військово-морським силам України. Про це розповів постпред України в НАТО Вадим Пристайко на полях зустрічі міністрів оборони Альянсу в Брюсселі, пише видання Європейська Правда. Так, за словами Пристайко, Україна вже передала НАТО офіційний запит про підтримку в Чорному морі. Запит був переданий напередодні зустрічі міністрів оборони 13-14 лютого.

«У нас є так званий пакет допомоги, в якому є різні механізми, зокрема – трастові фонди. Одна з ідей – допомогу нашому військово-морського флоту сформувати в один пакет, щоб побачити, які є потреби і які є можливості допомогти, щоб кожна країна могла знайти свою нішу», - розповів Пристайко.

"Наш офіційний запит вже надійшов в Альянс. Він узгоджений з нашими Збройними силами, переданий всім членам Альянсу вже. На момент прибуття міністрів у них є наші прохання, наші запити. Ми працюємо над тим, щоб ці заходи були реалізовані", - розповів Пристайко.

За його словами, запит, зокрема, містить прохання фінансової, політичної і демонстративної підтримки (тобто присутності в Чорному морі), а також організації спільних навчань.

Міністр оборони України Степан Полторак під час неформального засідання з колегами з НАТО 14 лютого, крім позначення необхідної допомоги Україні, повинен пояснити їм, "на що витрачається підтримка, кошти, зусилля членів Альянсу".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Вони сподіваються, що ми скористаємося цим часом, який вони, умовно, купують для нас, і проведемо реформи", - сказав постійний представник України в НАТО, зазначивши, що мова піде, зокрема, про стан виконання Україною нового закону про національну безпеку.

"Ми запитуємо допомогу у розвитку інфраструктури наших Військово-морських сил, баз, корабельного складу, антикорабельных коштів. Розвідка, радари, обмін інформацією - все, що військові повинні запитати у інших країн щодо військової допомоги", - пояснив дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін атакує Україну з повітря: експерт вказав на тривожні подробиці прямої загрози.

Нагадаємо, не «Північний потік», а газовий пшик: Путіна змусять молитися на Україну.

Як повідомляв раніше Знай.uа країни Європейського союзу прийшли до згоди з приводу врегулювання скандального проекту газопроводу "Севрный потік-2".

Знай.uа писав про те, що Болгарія допомагає Росії підривати безпека України і Євросоюзу, погодившись побудувати газопровід в обхід нашої країни.