Жорстока битва за оборону Дебальцеве розгорнулася на початку 2015-го. Вона закінчилася 18-19 лютого, коли українські війська відійшли до Артемівську. У ці дні - річниця жорстокого протистояння.

Генштаб ЗСУ оприлюднив документальний фільм з нагоди четвертої річниці битви за Дебальцеве - на тлі другої зустрічі глав нормандського формату в Мінську - і відступу військ з плацдарму у цього міста в Донбасі.

Фільм складається з документальних кадрів, що крають душу та спогадів учасників операції. Також показано карти того часу.

Режисер стрічки - Євген Степаненко

15-18 лютого 2015 року, коли Україна, Німеччина і Франція в Мінську укладали з країною-окупантом РФ угоду про перемир'я в Донбасі, підрозділи російської армії разом з гібридною армією РФ зробили спробу оточити угруповання українських військ на Дебальцевському плацдармі. Щоб уникнути утворення "котла", було прийнято рішення про відступ у напрямку Артемівська (нині Бахмут).

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Виходячи з оперативного оточення тими днями загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 потрапили в полон, а 18 досі вважаються зниклими без вісти. Втрати окупантів не називаються, однак, за спогадами військових, вони були "колосальними".

Військові історики переконані, що число втрат ВСУ збільшилося через те, що деякі політики, які знали про початок операції з виведення військ, злили цю інформацію в Мережу.

Нагадаємо, У Харкові підлітки увірвалися в метро, протестуючи проти подорожчання проїзду: перестрибували турнікети, відео

Як раніше повідомляв "Знай.ua" у київському метро Шевченка перетворили в Термінатора: сплав вільнодумства і науки

Також Знай.ua" писав про те, що активіст "Хорт" знищив виставку в київському метро на очах у пасажирів: відео. Раніше він був судимий за захоплення обласної адміністрації. Знамениті портрети Шевченка від ілюстратора Андрія Грєхова в київському метро були порізані за допомогою ножа.