Олександр Миколайович Соловйов – український політичний діяч, екс-міліціонер, кандидат в президенти на виборах 2019. Про біографію, кар'єру, особисте життя, компромат – читайте в матеріалі.

Біографія

Дата народження – 13.07.1973 року

Місце народження – Покровск (колишній Комсомольськ), Донецька область.

Національність – українець.

Сім'я

Батько політика – Соловйов Микола. Працює інженером. Мати – Соловйова Тетяна, багато років пропрацювала лаборантом в школі-інтернаті, зараз знаходиться на пенсії.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Сам політик одружений на Аліні Соловйовій. Сім'я виховує трьох дітей – двох дочок і сина.

Соловьев Александр

Освіта

Олександр Миколайович закінчив школу-інтернат, де його мати працювала лаборантом. Після здобуття середньої освіти поступив в гірничий технікум на відділення «шахтобудування».

У 1992 році його призвали в армію. Після закінчив Академію при МВС України. Через два роки отримав спеціальність «менеджера-економіста» в Донецькому університеті управління. Через короткий час отримав звання кандидата наук.

Кар'єра

У 1996 році отримав посаду слідчого у відділі по боротьбі зі злочинами в економічній сфері (районне відділення податкової). Через два роки перейшов на аналогічну посаду в міське відділення структури.

Три роки працював заступником начальника головного відділення податкової в Красноармійську. Після отримав посаду начальника оперативного управління. У податковій інспекції Соловйов пропрацював до 2010 року.

З квітня 2010 року – заступник начальника Департаменту економічної безпеки. У 2011 році очолив організацію. У тому ж році перейшов на посаду голови управління по боротьбі з посяганням на фінансові ресурси власників. У 2012 – голова Державної служби боротьби з економічними злочинами МВС.

Три роки був заступником глави управління оперативних розробок. У 2015 році Соловйова підвищили до заступника начальника управління відділу по захисту економіки Нацполіціі. У 2015 році, згідно з офіційною біографією, Олександр Миколайович звільнився.

Соловьев

Кар'єра політика

Олександр Соловйов у політиці людина нова. Свою діяльність він почав всього три роки тому, коли створив власну політичну партію – «Розумна сила».

Відомо, що члени цієї партії, в основному, колишні працівники правоохоронних органів часів Януковича, як і сам Соловйов.

У минулому році Соловйов і інші члени партії поїхали до окупованого Донецьку, зустрілися з активістами і жителями міста. Головна мета поїздки – підписання «Народної Декларації про мир» із закликом до уряду припинити збройні сутички.

Соловйов звинуватив чинний уряд у використанні війни для власної вигоди.

«Українцям потрібен мир. Мир потрібен всім, крім керівників України. Людей штовхають на війну і помсту, замість того, щоб почати переговори, прагнути миру і перемагати. Ці політики війни повинні піти в минуле. Майбутнє – за пοлітікамі миру», – заявив Соловйов.

Крім того, він звернувся до ΟБСЕ, ΟОН і Червоного Хреста з проханням забезпечити умови для переговорів.

Соловьев

28 січня 2019 року політик подав документи в Центральну виборчу комісію, однак йому відмовили в реєстрації. У ЦВК вважали, що документи кандидата не відповідають заявленим вимогам. 3 лютого Олександр Миколайович повторно звернувся в комісію, виправивши невідповідності. 8 лютого його зареєстрували в якості претендента на пост головнокомандуючого країни.

Компромат

У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що партія «Розумна сила» фінансується колишніми чиновниками, які працювали при Януковичі. Ще один аргумент на користь цієї версії – в основному члени орагнізації це люди, які працювали до 2014 року на високих постах в Партії регіонів.

За однією з версій, за «Розумною силою» стоїть колишній глава Нацбанку Сергій Арбузов, а по ще одній – екс-прокурор Віктор Пшонка або Віталій Захарченко. Втім, в «Розумною силі» всі чутки відкидають. Але на питання про джерела фінансування так і не відповіли.

На думку журналістів, «Розумна сила» використовує проросійські тези, а її керівники особисто знають Віталія Захарченкο. А ще глава партії Олександр Соловйов і його заступник Олександр Савченко відвідують Москву. Їх не один раз бачили у οфіса Захарченко в Москві, а також разом з людьми з його найближчого οточення.

У минулому році, людина на ім'я Борис Герман, засуджений за організацію «вбивства» Аркадія Бабенко, заявив, що партія Соловйова отримує фінансування з «приватного фонду Путіна».

Герман розповів, що виявив безліч способів доставки грошей з Кремля в Україну. За його словами, багато українських політиків використовують ці гроші для повалення чинної влади. Зокрема, «партія «Розумна сила» фінансується цим фондом, приватним фондом Путіна», – заявив Герман.

Журналісти з'ясували, що партію багато що пов'язує з Донецьком і колишніми працівниками міліції і прокуратури, які втратили свої посади після зміни влади в 2014 році. Зокрема, посаду радника в організації займає Григорій Мамка, відомий тим, що провалив справу проти відомого олігарха Сергія Курченка. При цьому інформації про надходження фінансів з РФ у відкритих джерелах не вдалося знайти.

Савченко всіляко заперечує співпрацю з біглими політиками, а також зазначає абсурдність чуток про російське фінансуванні партії.

Ідеологія партії – україноцентризм. Політсила ратує за створення позаблокового статусу держави. На питання журналістів про те, що подібна ідеологія схожа з месседжами Кремля, Савченко відповідає незгодою.

У партії заперечували звинувачення Бориса Германа, назвавши це спробою навісити на них ярлик «агентів Кремля». Також там зазначили, що ніколи не контактували з «фондом Путіна», а також не знали про інцидент з журналістом Бабченко.

«Сепаратистський шабаш». У 2017 році «Розумна сила» організувала Форум нацменшин в елітному готелі Hilton Kyiv. Але активісти спробували зірвати захід: вони зайшли в зал і заявили про незаконність форуму.

На переговори вийшов засновник політсили Олександр Соловйов. Невідомі вступили в словесний конфлікт з представниками партії, не даючи проводити форум. Активісти називали захід сепаратистським шабашем.

Декларація

Згідно з документом про доходи, за 2017 рік кандидат в президенти заробив 225 тисяч гривень. Ще 172 тисячі Соловйов зберігає в банку.

Дружина політика отримала 730 тисяч гривень, в основному від підприємницької діяльності. У банку жінка зберігає 28 тисяч гривень і 32 тисячі євро.

Крім того, сім'я Соловйових володіє заміським будинком і ділянкою в Донецькій області. А в столиці живуть у власній квартирі.

Аліна Соловйова є власницею нежитлового приміщення в окупованому Криму, двох паркомісць, громадської лазні. Пересувається дружина політика на Audi Q7 2013. У самого Соловйова автомобіля не було.

Фото

Соловьев

Соловьев

Соловьев

Відео

Контакти

Офіційний сайт партії «Розумна сила».