Українська реактивна система залпового вогню "Верба" буде виготовлятись на Шепетівському ремонтному заводі, який входить до складу держконцерну "Укроборонпром". Про це Цензор.НЕТ розповів директор Шепетівського ремонтного заводу (ШРЗ) Олег Туринський.

За його словами, випробування вже пройшли, відтак система "Верба" прийнята на озброєння.

"З 11 по 16 лютого бригада працівників нашого заводу працювала на Харківському конструкторському бюро ім. Морозова, яке є розробником "Верби". Ми вивчали документацію і всі особливості цієї системи", - каже Олег Туринський.

Він повідомив, що наразі налагоджують кооперацію між заводом, ХКБМ і ще одним підприємством, залученим до проекту – львівським державним заводом "Лорта" - найбільшим виробником радіоелектронної апаратури.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

"Виробництво РСЗВ "Верба" почнеться в 2019 році", - наголосив Туринський.

Точну кількість пускових установок не називають, відомо лише, що ними може бути озброєний артилерійський дивізіон.

Варто зазначити, що ШРЗ спеціалізується на ремонті ракетно-артилерійського озброєння для ЗСУ, але з недавніх пір і зайнявся модернізацією військової техніки. Зокрема, на виставці "Зброя та безпека", яка пройшла в жовтні минулого року в Києві, був представлений виконаний співробітниками підприємства варіант модернізації радянської 122-мм РСЗВ "Град", що отримав назву "Берест".

РСЗВ "Верба" розробки ХКБМ вважається українським варіантом модернізації "Граду". Вперше "Верба" була представлена в 2015 році. Її особливостями є розміщення на базі вітчизняного автомобіля КрАЗ, повна автоматизація всіх процесів, можливість управління вогнем з кабіни, а також використання сучасної навігаційної апаратури.

Всі ці якості дозволяють скоротити час перезарядки "Верби" порівняно з "Градом" в 7 разів (до 10 хвилин), а швидкість відкриття вогню по цілі на незнайомій місцевості збільшується в 4 рази. Завдяки новій системі стабілізації платформи, підвищена точність ведення вогню.

Нагадаємо, "Вільха" та "Нептун" вразили світ: Україна показала, чим дасть Путіну по зубах.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін заборонив бойовику з Донбасу в'їзд в Росію: свого непотребу вистачає.

Також портал Знай.ua писав, що на Донбасі затримали обдовбаних найманців: шестеро наркоманів.