Багато експертів знову піднімають тему про те, що Україні слід нарощувати ядерний потенціал.

"В інформаційному просторі актуалізувалося той факт, що Крим Україні залишили без торгів саме в обмін на наш відмову від ядерного арсеналу, а не подарували. Однак ми досі маємо достатній ресурс для відновлення ядерного статусу, якщо Кремль нас досить роздраконить", - розповів політолог Олексій Голобуцький у своїх соцмережах.

За його словами, поки що наша країна ніяк не піднімає цю тему. Все із-за того, що Україні потрібні колосальні ресурси на це.

Поки наша країна залучає зовнішні ресурси і поступово нарощує оборону. Але відновлення ядерного потенціалу – це цілком собі реальність: як з правової точки зору, так і з технічної, а також економічної.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"З таким сусідом в України немає іншого вибору, крім як приступити до відновлення ядерного арсеналу", – стверджує політолог.

Ядерне роззброєння України
Ядерне роззброєння України

"Більше того, немає ніяких підстав стверджувати, що українська влада не здійснює певні кроки саме в цьому напрямку. 5% ВВП на оборону, затверджені з подачі Кабміну на 2019-й рік, а також той 1 мільярд президентського фонду можуть містити в тому числі й такі витрати. Навіть у мирний час ні одна країна не розкриває постатейно оборонні бюджети і спеціальні фонди, не кажучи вже про військову часу" — говорить Голобуцький.

Варто нагадати, що в мережі з'явилося відео, на якому зафіксовано випробування "Посейдона" - російської безпілотної підводного човна.

Володимир Путін під час свого виступу перед Федеральним збором заявив, що навесні перша атомна підводний човен спуститься на воду.

Нагадаємо, У мережі показали висадку бійців ЗСУ на Донбасі: перемога за нами

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Україна стане ракетним складом на випадок великої війни з Путіним: подробиці з ЄС

Також Знай.ua" писав про те, що НАТО запускає масштабну підтримку України: повний список допомогою Альянсу