Експерт берлінського офісу Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) Густав Грессель переконаний, що в Україні існує безліч проблем, пов'язаних з реформами після Євромайдану: одна з них — люди олігархів в Верховній Раді.

За його словами, серед українських реформ є недопрацьовані і навіть провальні: зокрема, це стосується судової реформи, поліції, прокуратури.

Грессель поділився своєю думкою: "У цьому році під час парламентських виборів буде помітною і інша проблема: реформа виборчого законодавства була обмеженою, поверхневою. Не було конституційної реформи. Тому, якими б не були результати президентських і парламентських виборів, люди олігархів все одно будуть в Раді. Також адміністративний кут між урядом і президентською адміністрацією може залишитися або навіть зовсім посилитися — в залежності від результатів виборів".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У той же час експерт вважає, що все не так вже і погано, як здається на перший погляд і підкреслив ряд успішних реформ в Україні: "Якщо говорити про безпеку, то досягненням України було відродження власних Збройних сил. Україна зробила досить великі кроки вперед і в сферах державних закупівель, енергетики, мікролібералізації, дерегуляції, децентралізації, охорони здоров'я, трудового законодавства".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в команді Зеленського розповіли про те, що з початку виборчої кампанії витрачено понад 23 мільйонів гривень, що означає суму в 1,5 мільйона гривень щодня.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у мережі став популярним проект, на якому висловлювання діючих політиків перевіряються на правдивість. Цікаво, що політики, серед яких чимало кандидатів у президенти України, нерідко люблять трохи прибрехати.

Також "Знай.uа" писав, що українському президенту направили петицію з пропозицією перейменувати Донецьку область в Маріупольську. Причиною цього стало те, що його жителі виявили нелояльність до держави Україна і стали на бік російських окупантів.