Екс-глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе розповіла, чому в Україні відбулися демократичні вибори та чому це поки неможливо в Грузії. Вона також припустила, що буде з Міхеілом Саакашвілі за президентства Володимира Зеленського.

Про це Деканоїдзе заявила в інтерв'ю радіо Новое время.

Екс-глава Нацполіції зазначила, що Саакашвілі позбавили громадянства незаконно. Причиною цього, як відомо, стали кримінальні справи, які на нього відкрили у Грузії. Однак Деканоїдзе підкреслила, що неформально Грузією править олігарх Іванішвілі, тому ці справи політичні.

"Громадянства його позбавили незаконно... Нібито на нього відкриті справи в Грузії... Я їх дуже добре знаю і читала, — це політичні справи, тому що Іванішвілі не хоче, щоб Міша повернувся в Грузію. Михайло зараз без громадянства. У нього було тільки єдине громадянство України, його анулювали. Навіщо тоді дали?" - заявила Деканоїдзе.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Екс-глава Національної поліції України додала, що Зеленському не варто боятися Саакашвілі, якщо він поміняє стару політичну еліту.

"Сильні люди не бояться сильних людей. Якщо (Зеленський, - ред.) - лідер сильний, якщо він буде робити реформи, грати не за подвійними стандартами, якщо не буде договірних, як до сих пір, якщо він поміняє людей і стару політичну еліту, то навіщо боятися Мішу?" - запитує екс-глава Національної поліції.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

За словами Хатії Деканоїдзе, тенденція до нових облич в політиці прослідковується у всьому світі.

"Така тенденція в усьому світі: люди не хочуть бачити старий істеблішмент, хочуть нові обличчя. Коли я тільки приїхала в Україну, говорила, що найбільша проблема - немає нового політичного класу. Всі люди, які тоді були президентом, прем'єр-міністром, міністрами, головами партій, вони ж всі представники старої еліти. Люди проголосували за нових, і я це розумію", - додала Деканоїдзе.

Нагадаємо, що Володимир Зеленського закликали стратити всіх, хто заробляє на війні: "Народ йому аплодуватиме".

Як повідомляв "Знай.uа", Лобода, Басков, Топалов та інші привітали Зеленського: фото.

Також "Знай.uа" писав, Зеленський кинув виклик Путіну, - євродепутат.