Як пріоритет будь-яких управлінських рішень - фінансова стабільність держави повинна бути на першому місці. На цьому наголосив голова наглядової ради Приватбанку Енгін Акчакоча в інтерв'ю Радіо НВ. Посадовець дав відповідь на питання, як обраному президенту України Володимиру Зеленському поводити себе по відношенню до ПриватБанку, Ігоря Коломойського та банківської системи України.

Акчакоча зазначив, що його коментар адресований не комусь конкретно. Однак, структурні реформи повинні продовжуватись. І пріоритетом номер 1 повинна бути фінансова стабільність держави. А банківський сектор варто захищати на державному рівні.

Крім того, Зеленського закликали заохочувати і просувати діяльність на фінансових ринках, оскільки це сприятиме покращенню становища Фонду гарантування вкладів фізосіб.

"Незалежність інституцій потрібно продовжувати захищати. Бюрократів потрібно більше залучати до програм реформ. Фінансова стабільність повинна сприйматися як пріоритет номер 1. Банківський сектор повинен бути захищений у питанні капіталізації. Державні банки слід реформувати в плані управління. Погані активи, зібраних у Фонді гарантування вкладів фізосіб, потрібно як можна швидше вивести. Тому діяльність на фінансових ринках повинна заохочуватися і просуватися новою владою", - зазначив Акчакоча.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадаємо, Коломойський розповів, що зробить із Зеленським: великі плани.

Як повідомляв Знай.uа, ПриватБанк терміново звернувся до українців: такого не було з 2017.

Також портал Знай.uа писав, що ПриватБанк втратить 90% прибутку: куди підуть гроші вкладників.

Один із найпотужніших банків Приватбанк віддасть більшу частину свого прибутку державі, тобто своєму акціонеру. 90% чистого прибутку за 2018 рік буде перераховано Мінфіну. Ці гроші опиняться в держбюджеті. Це 11,52 млрд. грн. з 12,8 млрд. грн., зароблених банком. І можливо, цей факт лякає багатьох вкладників, лиха не трапиться. Адже це означає, що гроші просто вирішили не залишати на розвиток фінустанови.