До 2020 року в Україні можуть розраховувати заробітні плати вчителів по-новому. Так, зарплата вчителя буде безпосередньо залежати від кількості учнів у закладі. Таким чином уряд прагне позбутись ситуації, коли школам, в яких навчається багато дітей, видають на забезпечення освітнього процесу менше грошей, ніж потрібно.

Про це йдеться на сайті Кабміну.

Так, 27 листопада уряд перерозподілив 171,1 мільйонів гривень на зарплати для вчителів і направив 326 млн гривень на дофінансування медичної субвенції, насамперед - на виплату заборгованості по заробітній платі лікарів.

Олексій Гончарук, НП
Олексій Гончарук, НП

У Кабміні наголосили, що роблять все можливе для того, аби запобігти місцевій владі накопичувати такі борги в майбутньому.

"Ситуацію, коли через неефективний розподіл державних субвенцій місцевими властями вчителі і лікарі не отримують заробітну плату, вважаю неприйнятним. Тому в 2020 році почне працювати принцип "гроші ходять за школярем". Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватися при розрахунку зарплати вчителів. Відповідно не буде ситуацій, коли розраховується менше ніж насправді кількість учнів, а вчитель недоотримує чесно зароблені гроші", - прокоментував рішення прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Разумков, Зеленський, Гончарук, Zik
Разумков, Зеленський, Гончарук, Zik

Варто нагадати, що нова редакція закону "Про освіту" передбачає підвищення посадового окладу педагогічного працівника до трьох мінімальних заробітних плат до 2023 року поетапно. Одна мінімальна зарплата зараз - 3723 гривні. Наразі оклад педагога залежить від категорії.

Нагадуємо, що в кінці листопада професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка зазначила, що деякі спеціальності в Україні потребують модернізації. Проте, це потрібно робити, не закриваючи виші та не скорочуючи викладачів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пробне ЗНО в Україні: опубліковано повний список предметів та дат.

Також "Знай.ua" писав, освіта й умови життя: Україна зайняла 96 місце в світовому рейтингу процвітання.