Національний банк України розіслав комерційним та державним банкам зображення та описи нових банкнот номіналом у 50 та 200 гривень, повідомляє “U-News”.

Як повідомляється, банкноту номіналом 50 гривень планують ввести в обіг вже 20 грудні 2019 року. На ній, як і на нинішній банкноті, буде зображено портрет Михайла Грушевського з лицьової сторони та будівлю Центральної Ради — із зворотньої.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нова банкнота номіналом у 200 гривень буде введена в обіг 25 лютого 2020 року. Як і на банкноті, яка знаходиться в обігу зараз, на її лицьовій стороні зображено портрет Лесі Українки, а на зворотній — В’їзна вежа Луцького замку.

Обидві банкноти надруковані на спеціальному тонованому папері

Нагадуємо, що нещодавно Національний банк анонсував випуск оновлених банкнот номіналом у 100 гривень з підписом чинного голови Нацбанку Якова Смолія.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що сотні мітингувальників увірвалися в будівлю НБУ, вимагаючи відставки Смолія і Рожкової.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що українцям впарюють фальшиві гроші через інтернет.