Президент Росії Володимир Путін жорстко відреагував на вимогу України повернути контроль над кордоном до проведення виборів на територіях Донбасу, які сьогодні не підконтрольні Києву. Агресор навіть пригрозив українцям масовими вбивствами в разі закриття кордону з РФ.

Після вчорашнього брифінгу за підсумками переговорів "нормандської четвірки" Путін в ході зустрічі з новим складом Ради з прав людини жорстко пройшовся по українській ініціативі повернення контролю над ділянкою україно-російського кордону на окупованих сьогодні територіях Донбасу.

Путін заявив, що після передачі кордону українським військовослужбовцям на Донбасі "може початися Сребрениця" - один із наймасштабніших воєнних злочинів у сучасній європейській історії скоєний у ході розпаду Югославії в 1991-1999 роках.

"Українська сторона весь час ставить питання - дайте нам закрити військами кордон. Ну я уявляю, що далі почнеться. Сребрениця буде! Ми ж бачили, як Зеленський вів дискусію з націоналістами. Незрозуміло, хто там сильніше і хто буде керувати ними, коли вони туди увійдуть "

З риторики агресора стає зрозуміло, що зрушень у цьому напрямку в переговорах наразі немає і близько.

Нагадаємо, в ході "нормандського саміту" Зеленський поговорив з Путіним один на один

Як повідомляв Знай.uа Путін заявив, що Конституцію України потрібно змінити: "На постійній основі".