Глава української держави Володимир Зеленський стверджує, що для процвітання Україні потрібно всього 5 складових, основна з яких – це мир. Про це він повідомив в колонці для НВ.

Володимир Зеленський

"Формула майбутнього для України складається з п'яти складових. І перша з них – звичайно, мир. Без миру ніякого розвитку бути не може. Тому ми не будемо тягнути час, не будемо чекати, поки мирне вирішення впаде нам з небес, поки його принесуть нам на блюдечку зарубіжні партнери. Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням Україні територій і наших людей. З припиненням обстрілів і справжнім, а не фейковим мирним процесом. І тому саме ми, а не хтось інший зобов'язані діяти і домагатися мирних рішень", – заявив президент України.

За словами українського лідера, "мир – умова важлива, але далеко не єдина". До того ж, для досягнення миру необхідні "зрозумілі правила гри".

"Точно так само нам необхідні ефективні інститути і прозорі правила гри, обов'язкові для всіх. Перемога над корупцією і справедливі суди, рівність всіх перед законом і ліквідація привілеїв для обраних. Безумовна захист прав власності і жорсткі рамки повноважень, які буде поставлено будь-який чиновник – від президента до сільського старости", – додав він.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Володимир Зеленський

Також іншими складовими "формули майбутнього" Зеленський вважає інвестиції, народовладдя і "якісно іншу інфраструктуру".

Нагадаємо, що українські військові відзвітували щодо того, скільки разів 14 грудня російські окупанти обстріляли позиції військових і розповіли, скільки захисників України в результаті цього постраждали.

Як повідомляв портал Знай.ua, глава держави Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді новий законопроєкт, який передбачає зміну Конституції України.

Також портал Знай.ua писав, що за прогнозами експертів, історія з газом для української столиці може закінчиться дуже погано.