Німеччина займає провідні позиції у Європі, і одна з перших відмовилася від закупівель закордонного газу. Чи можливий такий варіант розвитку подій в Україні?

В нашій країні спробувати поборотися за справедливість вирішив голова звичайної сільради Максим Голосний. Він самотужки спробував протистояти офшорним газовим компаніям Кіпру. Суд між головою Єлизаветівської сільради та кіпрськими компаніями тривав три роки. Але у підсумку виявився провальним, Апеляційний суд заборонив селищу самостійно обирати постачальника газу, зобов'язавши платити «лівим» компаніям, які не мають власного газу.
Варто додати, що у такому випадку гроші йдуть аж ніяк не у бюджет України.

Але Голосний не здається, і стоїть на своєму. Він звертається до ст. 13 Конституції України:

Для остаточної перемоги нам потрібно відновити конституційний порядок і заборонити діяльність «офшорних компаній», як це зробила Німеччина - каже голова сільради

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, раніше в Україні вже з 1 лютого жителі 16 населених пунктів можуть залишитися без тепла, припинення постачання газу зумовить колапс із опалювальним сезоном.


Як повідомляв портал "Знай.ua", в цьому році українці почали отримувати по дві платіжки за газ.


Також "Знай.ua" писав, що незабаром у Харкові може значно змінитися ціна на тепло.