Дружина президента України Володимира Зеленського Олена заявила, що насильство у родинах українців має перестати бути закритою темою та "проблемою двох дорослих", а також розповіла про дієві методи боротьби з ним.

Про таке вона написала на власній Facebook-сторінці.

"Серед дієвих механізмів, які вже впроваджуються в Україні спільними зусиллями держави та міжнародних організацій, є запуск національної гарячої лінії з протидії насильству та створення тимчасових притулків для постраждалих", - написала вона.

Олена Зеленська, фото: прес-служба
Олена Зеленська, фото: прес-служба

Також перша леді надала українцям номер, на який може зателефонувати кожен охочий та отримати кваліфіковану допомогу стосовно насильства.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Від насильства не застрахований ніхто. Тому кожному варто просто запам’ятати чотири цифри – 1547. Це – номер національної гарячої лінії. Чотири цифри, покликані врятувати життя. Сюди може звернутися кожен, хто потерпає від насильства в сім’ї, та отримати кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову допомогу, а за потреби – й екстрене реагування поліції Вірю, що завдяки цьому кількість ганебних випадків домашнього насильства поступово зменшуватиметься", - підсумувала дружина президента.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Слайдики про роботу Кабміну за 84 тисячі": Дубинський назвав ім'я креативної "презентаторши" Гончарука.

Як повідомляв Знай.uа Нацкорпус підтримав підприємців і показав майбутнє президента Зеленського.

Знай.uа писав, паспорт стане звичайним папірцем – українцям показали наслідки "держави в смартфоні".