Заява Кремля про постачання зброї на тимчасово окупований Донбас є свідченням прямої збройної агресії та підтримки терористів. При цьому Росія вже сьомий рік поставляє озброєння підконтрольним військовим формуванням.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони України.

Росія з 2014 року веде війну проти України, і за 6 років на окупованому Донбасі накопичилося:

- танків - 480 одиниць;

- бойових броньованих машин - більше 900 одиниць;

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- гармат і гаубиць - близько 450 одиниць;

- мінометів - близько 300 одиниць;

- реактивних систем залпового вогню - близько 210;

- засобів протиповітряної оборони - близько 700;

- протитанкових засобів - близько 450.

"Всю цю зброю Росія застосовує у військових діях проти України. Російське озброєння було завезено в Україну через непідконтрольну ділянку кордону нашої держави", - вказується в заяві.

Крім того, дане озброєння і бойова техніка використовуються не тільки проти українських військових, а й проти мирного населення.

"Тому, якщо Росія хоче збільшити поставки зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави", - підкреслили в Міноборони.

Що стосується іноземної військової допомоги Україні, то Київ отримує її в рамках міжнародних договорів.

Нагадаємо, глава комітету російської Держдуми Леонід Калашников заявив, що Росія готова вільно поставляти зброю в "ДНР" і "ЛНР", якщо Сенат США затвердить щорічну військову допомогу Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, Державна прикордонна служба заявила про закупівлю нового виду стрілецької зброї, яка знаходиться на озброєнні країн НАТО.

Також портал Знай.ua писав, що "режим тиші" на Донбасі порушують неприцільні постріли окупантів.