У вівторок, 4 вересня, федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц закликав Росію повернутися за стіл переговорів. Адже розрішення ситуації в окупованому Донбасі можливо тільки шляхом мирних переговорів, а не військової агресії.

Про це Курц заявив у Києві на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком.

"Тому, що конфлікт на сході України може вирішитися тільки за столом переговорів, і ніколи не буде військового вирішення цього конфлікту. У зв'язку з цим я хотів би звернутися до Росії з закликом повернутися за стіл переговорів, тому що це повернення необхідно і в нормандському форматі... це єдиний формат, який у нас поки що існує, єдина можливість для переговорів, щоб знайти мирне рішення" Себастьян Курц

Себастьян Курц і Петро Порошенко

При цьому Курц додав, що на зустрічі з Порошенком обговорювалася ситуація на сході України: "Нас дуже турбує, що ситуація досі залишається складною, як і раніше".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Канцлер Австрії нагадав, що на наступний день після того, як він став головою в ОБСЄ, 2 січня 2017 року з главою МЗС Павлом Клімкіним відвідав Донбас, і "було жахливо бачити, наскільки ситуація була для людей страшною, наскільки обмежені були їх умови життя і наскільки поганими умови життя".

"Я зараз говорю не тільки як федеральний канцлер Австрії, але і як голова Ради Євросоюзу, що ми очікуємо дуже чіткої реакції на російську агресію, і в зв'язку з цим у червні цього року ми продовжили санкції проти агресора" Себастьян Курц

Крім того, Курц зазначив, що Австрія буде продовжувати надавати гуманітарну допомогу Україні для підтримки людей на сході країни: "ми погодилися надати ще 1 млн євро для організації Карітас, яка буде надавати допомогу".

Нагадаємо, що экс-ватажок "ДНР" Олександр Бородай мріє захопити Київ, а після зареєструвати там власну проросійську організацію, що складається з бойовиків.

Як повідомляв портал Знай.uа Дмитро Трапезніков, який після смерті ватажка "ДНР" Олександра Захарченка став його наступником, ще до початку російської агресії проти України в 2014 році готував Донбас для окупації.

Також портал Знай.uа писав, що Петро Порошенко обговорив з делегацією Конгресу США міжнародні зусилля для деокупації Криму і Донбасу, а також загрози проекту "Північний потік-2".