Обвинувачені у отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії Руслан Боширов і Олександр Петров для отримання британських віз видавали себе за підприємців, що працюють у міжнародній торгівлі.

справа Скрипалів


Про це повідомили журналісти The Telegraph із посиланням на джерело у силових структурах. У матеріалі також стверджується, що Петров і Боширов є підставними іменами.


Таке "маскування" - справа військової розвідки, де передбачувані злочинці перебувають на службі. Чоловіків випустили і видали паспорти, а також інші документи замість справжніх, проте розвідці Британії вже відомі справжні імена підозрюваних.

"Їх справжня ідентичність не оприлюднена, але британські розвідувальні служби та контртерористична поліція розуміють, хто вони", - йдеться у матеріалі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


За інформацією співрозмовника видання, з підробленими паспортами підозрювані вирушили в консульство Сполученого королівства у Санкт-Петербурзі.

Там Петров і Боширов надали візитні картки та виписки з банківських рахунків, на яких зберігалися тисячі фунтів стерлінгів, що служить при видачі віз підтвердженням наміру повернутися на батьківщину до закінчення встановленого терміну.


Нагадаємо, як пише The Sun, "Петров" і "Боширов" є спецназівцями ГРУ: підрозділ спеціалізується на операціях за кордоном, у тому числі вбивств.
Секретної розвідслужбі Британії MI6 відомі справжні імена агентів ГРУ, яких Лондон звинуватив у замаху на їх екс-колегу Сергія Скрипаля в Англії. Про це з посиланням на джерела в британському уряді пише газета The Sun.

отруєння Скрипалів



Як повідомляв раніше Знай.ua, у справі отруєння колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії мало не щотижня з'являються нові факти.
Нещодавно виявилося, що протягом останніх кількох років він міг співпрацювати з іспанською розвідкою – саме ця країна перебуває в постійній боротьбі з російськими організованими злочинними групами, деякі з яких пов'язані з російським урядом, повідомляє Politeka.

Скрипалі


Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явилося відео, на яке потрапили, за твердженням британської влади, співробітники російського ГРУ Олександр Петров і Руслан Боширов, які отруїли нервово-паралітичниою речовиною екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.