На міжнародній конференції ОБСЄ у Варшаві стався конфуз. Винуватцями його виступила російська делегація. Росіяни, ймовірно, переплутали прізвища і заявили про вбивство Шарія - проросійського блогера.

шарий


Російська делегація на міжнародній конференції ОБСЄ у Варшаві зажадала покарати Україну за "вбивство Шарія". Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

"Я б на місці Анатолія дуже задумався. Наші" сусіди ", швидше за все, не прізвища, а листочки переплутали", - прокоментував депутат.


Директор Інституту масової інформації Оксана Романюк, яка також була присутня на конференції, зазначила, що ймовірно йшлося про вбивство журналіста Павла Шеремета, а не проросійського блогера Анатолія Шарія.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще


Варто зазначити, що Анатолій Шарій втік з України на початку 2012 року після порушення проти нього кримінальної справи.


20 липня 2016 року в центрі Києва був підірваний автомобіль керівника видання Українська правда Олени Притули, в якому перебував журналіст Павло Шеремет. Він помер в кареті швидкої допомоги.


Нагадаємо, у справі про вбивство відомого журналіста Павла Шеремета з'явився слід, завдяки якому правоохоронці отримали можливість вийти на виконавця і замовника злочину.

Як повідомляє "Українська правда", про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

"У цій справі немає підозрюваних. Але я не можу в інтересах слідства говорити більше. У нас зараз є інформація, яка, ймовірно, виведе нас як мінімум на виконавців, а потім і на замовників. Але "ймовірно". Наголошую на цьому слово. У мене є особистий мотив для ефективного контролю цієї справи.

луценко

"І тим не менше, я можу діяти тільки в рамках, відведених мені законом. Буквально вчора я заслухав з цього приводу МВС, СБУ і працівників генпрокуратури. Відчуваю, що у нас є ще один невипробувані слід. Якщо він спрацює, тоді скажу", - заявив Луценко.


Як повідомляв раніше Знай.ua, слідство у справі про загибель журналіста Павла Шеремета отримало "ниточку", за якою в даний час здійснюються активні слідчі дії, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.


Також Знай.ua писав про те, що у 1958 році Міжнародна організація журналістів прийняла рішення про святкування Міжнародного дня солідарності журналістів, кореспондентів і репортерів.