Уряд Польщі затвердив розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2019 року. Така сума і в мріях не сниться українцям.

Уряд Польщі прийняв рішення і постановив, що з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата в країні складе 2250 злотих брутто (522,5 євро за курсом на 11 вересня 2018 року). До того ж прем'єр-міністр Матеуш Моравецький підкреслив, що Рада Міністрів рекомендував затвердити більш високу "мінімалку", ніж планувалося.

Прем'єр-міністр Польщі заявив, що встановлення мінімальної заробітної плати на більш високому рівні є ще одним доказом того, що уряд виконує свої обіцянки.

Моравецький нагадав, що наприкінці правління урядової коаліції мінімальна зарплата становила 170 злотих.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім зарплати уряд Польщі ввів мінімальну погодинну ставку оплати праці. З нового року вона збільшиться з 13,70 до 14,70 злотих.

Так, на засіданні у вівторок,11 вересня, уряд Польщі розглянув проект постанови про розмір мінімальної зарплати і мінімальної погодинної заробітної плати в 2019 році.

Спочатку планувалося, що мінімальна зарплата складе 2220 злотих, а мінімальна ставка 14,50 злотих.

Раніше повідомлялося, що погоджуватися на важку щоденну працю українців змушує багато різних причин і приводів для радості тут дійсно мало. Вони не проти навіть влаштуватися на зарплату, за яку поляки ніколи в житті не захочуть і пальцем поворухнути.

Першою в рейтингу досі залишається робота на будівництві. Їдуть туди з-за складності в самореалізації і неможливості знайти що-то за спеціальністю будинку.

Нагадаємо, каторжну працю за безцінь? Українці відповіли, що їх приваблює Польща. Працездатне населення вкрай розчарувалося: люди не бачать вдома ніяких перспектив.

Як повідомляв "Знай. ua", Польща перекине до кордону України 15 тисяч військових: що відбувається. Польща створить на кордоні нову дивізію.

"Знай. ua" писав, що українські студенти масово тікають в Польщу: шокуючі цифри. Лише 10% з них планують повернутися в Україну.