У понеділок, 17 вересня , в ході брифінгу у Москві Міноборони РФ оприлюднило інформацію про ракету, яка імовірно збила Boeing 777 Малазійської авіакомпанії.

За словами російських військових, ракету було нібито вироблено на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві у Московской області. Український підтекст у цій історії полягає у тому, що 1986 року ракету було доправлено до Прикарпатського військового округу Української РСР, і відтоді її нібито не повертали на територію Росії.

Кадри після аварії

"Відновлений оригінал формуляра" на двигун ракети "Бук", який продемонстрували на брифінгу представники міноборони РФ, настрожив експертів і викликав сумніви у достовірності. Про це розповідає журналіст "Новой газеты" Павло Канигін.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Один із документів, які показало на брифінгу Міноборони Росії для підтвердження версії про належність Україні ракети "Бук", що збила пасажирський літак на Донбасі, як видно з усього, було сфальсифіковано.

Про це після брифінгу написав Павло Канигін. Він звернув увагу на те, що оприлюднений військовими документ не є оригіналом заводського формуляра на двигун ракети, а має назву "відновлений оригінал". У формулярі вказано дату виготовлення двигуна – 24 грудня 1986 року.

"У папері, згідно з правилами відновлення оригіналів документів, стоять позначки та підписи особи, відповідальної за заповнення. У даному випадку відповідальною була робітниця на прізвище Дмитрієва. У документі щонайменше на чотирьох аркушах є її прізвище і підпис, а також значиться дата заповнення: 14 січня 1986 року. Тобто, виходить так, що відповідальна Дмитрієва виготовила копію документа на готовий виріб майже за рік до його виробництва?" – здивувався Канигін.

Дана ракета із відповідним номером і справді могла відправитися в частину, розташовану в Тернопільській області УРСР, як і стверджували в російському міноборони. Однак двигун 8869032, уламки якого є в розпорядженні Об'єднаної слідчої групи, зовсім не обов'язково було встановлено в цій ракеті, повідомив журналіст.

катастрофа МН17
катастрофа МН17

Нагадаємо, висновки російського оборонного відомства щодо катастрофи пасажирського Boeing рейсу MH17 є повним абсурдом.


Як повідомляв "Знай.ua", українська журналістка розвінчала міф Путіна про слід України у трагедії із "Боїнгом" на Донбасі.

Рейтинги Путіна падають
Рейтинги Путіна падають


Також "Знай.ua" писав про те, що Путіна запідозрили в спробі дезінформувати міжнародну слідчу групу, яка розслідує справу збитого малайзійського лайнера Boeing-777, який розбився у 2014 році на Донбасі.