Відома шведська компанія Solar Impact представила проект яхти на сонячних батареях.

Про це повідомляють ЗМІ.

Машина може пересуватися виключно на електромоторі, але для підстраховки в неї встановлений дизельний двигун.

Варто відзначити, що шалена новинка від компанії отримала назву Solar Impact Yacht. Наразі вже відомо, що на яхті є три палуби, висота її скаладає близько 25 метрів та має елетродвигун потужністю 1300 к.с.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того повідомляється, що двигун живиться від акумуляторів, які збирають сонячну енергію з панелей, якими облицьовано корпус судна. Яхта може розвивати швидкість до 22 вузлів (понад 40 км / год), але заради економії заряду інженери рекомендують дотримуватися швидкості в 5 вузлів.

У разі повної розрядки батарей на яхті є дизельний двигун, який може підстрахувати основний. За словами Solar Impact, на яхті також задіяний штучний інтелект, але де саме, - не повідомляється. Solar Impact Yacht позиціонується як яхта бізнес-класу, її ціна поки невідома. У продаж "водна тесла" надійде в наступному році.

Разом з тим варто відзначити, що Міністерство юстиції США почало кримінальне розслідування щодо компанії Tesla після заяв глави компанії Ілона Маска про можливість викупу її акцій і виведення з біржі. Таким чином, компанія ввела в оману величезна кількість людей.

"В минулому місяці, після повідомлення Ілона про те, що він розглядає можливість зробити компанію приватною, Tesla отримала від Міністерства юстиції запит на добровільне надання документів і співпрацю", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, проти компанії відкрито розслідування за підозрою в шахрайстві. Приводом для цього став твіт Маска, в якому він заявив, що розглядає можливий викуп акцій Tesla з ринку - тобто перетворення її в приватну компанію - за ціною $420. Як виявилося, це була пастка, оскільки по іншому це назвати ніяк не можна.

Маск зазначав, що знайшов фінансування для вдалої угоди, а через твіт акції Tesla зросли майже на 11% до $ 387. Пізніше Маск відмовився від своїх намірів, тим самим викликавши ажіотаж серед охочих придбати акції Tesla. Тепер же Маску доведеться відповідати за свої слова, і понести покарання.

Ілон Маск назвав ім'я першого космічного туриста, який може полетіти навколо Місяця

Нагадаємо, що інкримінують геніальному винахіднику Ілону Маску.

Як повідомляв "Знай.ua", Volvo створила електротягач, але забула про водія.

Також "Знай.ua" писав, що Маск показав ракету, яка доправить людей на Марс.