За номерами закордонних паспортів Олександра Петрова і Руслана Боширова можна обчислити інших агентів російської військової розвідки.

Таке твердження робить видання The Insider, яке спільно з групою Bellingcat розслідує факти, пов'язані з особистостями Петрова і Бошірова.

Так, в опублікованій серії спеціального розслідування вказано, що номери паспортів, обвинувачений в отруєнні Скрипалів російських розвідників, повністю ідентичні та розрізняються лише одною цифрою.

Більше того ці номера фактично збігаються з номерами раніше "засвіченого" російського розвідника Едуарда Широкова.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Після цього журналісти дійшли висновку, що співробітники російської розвідки мають особливі паспорти, які можуть відрізнятись лише мінімальними цифрами у номерах.

"Судячи з усього, співробітники ГРУ і правда отримують паспорти особливої ​​серії - а якщо це так, то будь-який бажаючий, отримавши доступ до бази паспортів, може виявити всіх співробітників Головного управління Генштабу", - констатує видання.

The Insider також підтверджує, що номер телефону, виявлений на копіях паспортних особистих справ Петрова і Бошірова, належить Міноборони Росії, і цілком ймовірно, саме військовій розвідці.

Видання також стверджує з посиланням на джерела, що саме Петров і Бошіров були тими росіянами, які, за повідомленнями, були затримані раніше в Нідерландах за підозрою в стеженні за швейцарською хімічною лабораторією в Шпіц і спробі злому її комп'ютерної мережі.

Разом з тим варто відзначити, що вся мережа з увагою спостерігає за тим, як розвивається справа Руслана Бошірова і Олександра Петрова, яких підозрюють в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері.

Але нещодавно з'явилася інформація про те, що британські слідчі розшукують ще двох можливих спільників.

Як повідомляється в джерелі, один зі спільників отруйників, "доктор Новачок", лікар. Уже відомо, що в його обов'язки входило не допустити зараження отрутою виконавців отруєння, а також в разі необхідності він мав надати їм допомогу.

Петров і Боширов, підозрювані в отруєнні Скрипалів, справді є співробітниками російських спецслужб

Нагадаємо, у готелі, де зупинились отруювачі Скрипаля, озвучили дивні деталі.

Як повідомляв "Знай.ua", ЗМІ показали, як прокололися отруювачі Скрипалів.

Також "Знай.ua" писав, що журналісти подзвонили до отруювача Скрипалів, а потрапили у Міноборони.