Столицю Канади Оттаву та околиці атакував надпотужний торнадо, спричинивши масштабні руйнування, що призвели до перебоїв з подачею електроенергії.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що потужна стихія пронеслась переважно у західних районах столиці Канади та сусіднього міста Гатіно. Крім того за даними влади, швидкість вітру подекуди сягала неймовірних 218 км\год.

Наразі влада робить все можливе, щоб підрахувати всі збитки від погрому потужної стихії, адже ураган повністю зруйнував три будинки та пошкодив ще декілька десятків.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того відомо, що без світла залишаються також численні приватні та багатоповерхові будинки.

Більше того через проблему з електроенергією припинилась робота світлофорів, що у свою чергу перенеслось на проблеми з рухом транспорту. Однак, інформації про загиблих чи поранених поки що не надходило.

Також відзначається, що місцева влада Оттави відкрила кілька тимчасових притулків для людей, які втратили дах над головою й потребують допомоги.

Разом з тим варто відзначити, що торнадо - не властиві для Оттави й трапляються у місті вкрай рідко. Однак, через зміни клімату, протягом останніх років вони зачно почастішали.

До слова зовсім нещодавно Великобританію та Ірландію накрив потужний шторм "Удар Алі". Він забрав життя уже двох людей. На одного чоловіка впало дерево, а ще одна жінка загинула внаслідок того, що її фургон знесло сильним вітром зі скелі.

Понад 200 тисяч будинків досі лишаються без електроенергії, зламані дерева нищать дороги та машини.

В Ірландії швидкість вітру сягає 140 кілометрів на годину, через що в столичному аеропорту довелося скасувати частину рейсів. Один з пасажирських літаків намагався приземлитися у таку негоду, але в останній момент пілоту довелося знову набирати висоту. В авіакомпанії повідомили, що згодом судно таки сіло.

Кількість жертв урагана-вбивці "Флоренс" в США невпинно зростає

Нагадаємо, в Азовське море прийшов "подвійний" смерч.

Як повідомляв "Знай.ua" на Гонконг налетів супертайфун Мангхут.

Також "Знай.ua" писав, що кількість жертв урагана-вбивці "Флоренс" в США невпинно зростає.