Великобританії вдалося перехопити два російський бомбардувальника. Вони порушили кордону і вторглися в повітряний простір країни.

Про це заявила прес-служба Міністерства оборони Великобританії.

Російські бомбардувальники пролетіли над Північним морем і не встановили зв'язок з управлінням повітряного руху. Тим самим літаки створили загрозу для інших літаків.

У відповідь на таку зухвалість, Великобританія підняла свої винищувачі Typhoon з бази Лоссимут в Шотландії. Вони супроводжували бомбардувальники на північ.

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон відмітив, що вони не будуть вагатися і завжди мають намір захищати повітряний простір країни від агресії.

"Російські бомбардувальники, які зондують повітряний простір Великобританії, є ще одним нагадуванням про дуже серйозне військовому виклик, який сьогодні являє для нас Росія, ми не будемо коливатися постійно захищати наше небо від агресії", - зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що Росія в повітряному просторі Японії влаштувала дику провокацію. Винищувачам Повітряних сил самооборони Японії довелося супроводжувати російські літаки в акваторії Японського моря.

На сайті Міноборони Японії зазначається, що 4 винищувачі піднялися в повітря у відповідь на політ 2 протичовнових літаків Ту-142 і 1 бомбардувальника Су-24 в акваторію Японського моря.

Нагадаємо, Японія оголосила загальну тривогу з-за російського вторгнення. Російський бомбардувальник Су-24 здійснив провокаційний політ над японською територією.

Як повідомляв "Знай. ua", США готують документ, який поставить хрест на Росії швидше санкцій.

"Знай. ua" писав, що іржаві путінські бомбардувальники нарвалися на "хижаків". Цікаво, що літаки перебували у розпізнавальній зоні протиповітряної оборони США.