Японія запустила до Міжнародної космічної станції (МКС) автоматичний вантажний корабель Kounotori7 (HTV7). Про це повідомляє Аерокосмічне агентство країни (JAXA). Запуск пройшов у штатному режимі, через 14 хвилин космічний корабель відокремився від ракети-носія.

На МКС корабель везе, крім звичайних вантажів, згідно з інформацією на сайті університету Сідзуока, два мікросупутники Stars-me, сполучені між собою тросом довжиною 10 м, які продемонструють роботу так званого космічного ліфта.

Корабель Kounotori7 розроблений в кінці 1990-х років, вперше апарат серії був запущений в 2009 році. Kounotori7 здатний підняти 6 тонн корисного навантаження. До МКС японські космічні вантажівки запускаються раз в рік — попередній корабель вирушив до станції в грудні 2016 року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в серпні цього року американське космічне агентство NASA запустило до Сонця зонд Parker Solar Probe, який повинен досліджувати головне світило нашої системи. Співробітники агентства опублікували перші результати експедиції. Parker Solar Probe освоївся в космосі і зробив два знімки. Сонця на фотографіях немає. У кадр потрапив Юпітер — на фотографії праворуч він виглядає як яскрава точка трохи вище і правіше центру знімка. А діагональна смуга на лівому зображенні — це Чумацький шлях.

Фахівці додали, що місія йде за планом, всі системи Parker Solar Probe працюють у штатному режимі. На початку жовтня апарат наблизиться до Венери, після чого попрямує у бік Сонця. Зонд повинен наблизитися на максимально близьку відстань до головної зірки - приблизно на 6,2 мільйона кілометрів. Parker Solar Probe буде перебувати в межах корони Сонця, тобто зовнішніх шарів його атмосфери, де температура може досягати 500 тис. кельвінів (500 тисяч градусів за Цельсієм) і навіть кількох мільйонів кельвінів. Додамо, що на створення унікального апарата витратили півтора мільярда доларів.

Нагадаємо, мандрівник у часі розповів, як закінчиться Третя світова.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що планета-вбивця Нібіру наближається до Землі.

Також портал "Знай.uа" писав, що NASA зняло океанські хвилі неземного походження.