У США озвучили прогноз щодо президентського терміну Башара Асада. Постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі в одному з нещодавніх інтерв'ю заявила, що відставка президента Сирії зі свого посту - це просто питання часу.

Про це стало відомо завдяки сюжету американського телеканалу CBS.

"Важко уявити Сирію з Асадом у владі. Я думаю, що він залишиться при владі на даний момент. США, звичайно, жодним чином не намагаються його прибрати", – розповіла постпред США в ООН Ніккі Хейлі.

Дипломат також висловила думку, що навряд чи Асад утримає свій пост.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"За жодних умов народ Сирії цього не дозволить", – наголосила Хейлі.

Постпред розкритикувала Іран і РФ за їх підтримку чинного сирійського президента.

"І тому, я думаю, що коли Асад піде – це питання часу", – додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в аварії повітряного судна Іл-20, що належить Міністерству оборони Російської Федерації, винен Ізраїль. Про це заявив президент Сирії Башар Асад, відправляючи співчуття кремлівському заседателю Володимиру Путіну, передають місцеві ЗМІ.

Так, Асад підкреслив, що катастрофа сталася через "звичних безчинств Ізраїлю, який завжди застосовує найбрудніші методи, щоб досягти своїх низьких цілей і продовжувати агресію в сирійському регіоні".

Варто нагадати, що кремлівський засідатель Володимир Путін і президент Туреччини Раджеп Ердоган домовилися припинити військові дії. Правда, всього на одній ділянці, але це по ідеї повноцінна демілітаризована зона, і розташується вона в сирійській провінції Ідліб.

"Сторони домовилися створити до 15 жовтня уздовж лінії зіткнення урядової армії Сирії і опозиції демілітаризовану зону глибиною 15–20 км з виводом звідти радикально налаштованих бойовиків", - йдеться в повідомленні російських ЗМІ.

Нагадаємо, Асад "віддячив" Путіну, збивши літак з його військовими.

Як повідомляв Знай.uа Трамп звільнить останнього друга України Меттіса.

Знай.uа писав, Ізраїль зрівняв з землею найважливіший аеропорт Сирії.