27 вересня стало особливим днем для Норвегії, адже в цей день в країні виконали перший запуск ракети Nucleus. Про це стало відомо з даних місцевого джерела The Nordic Page.

Джерело також розповіло про те, що ракета була повністю розроблена та виготовлена у цій країні. Цікаво, що робота над ракетою тривала аж 10 років. Двигун Nucleus розробила норвезька компанія Nammo.

запуск ракети

Відомо, що урочистий запуск ракети відбувся в Космічному центрі Андойя о 14:17. Однак, трапилась затримка на годину через проблеми з напрямком вітру.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Важливо зазначити, що поки що це був пробний запуск, аби ракета змогла подолати в повітрі позначку в 100 кілометрів. Результати пробного тестування вразили спостерігачів. Відомо, що ракета пролетіла 107 кілометрів над морем і перетнула кордон атмосфери і космічного простору.

Також слід уточнити, шо перебувати на орбіті ракета не зможе, оскільки її розміри дуже малі для цього. Тому вона просто має впасти в море.

Як додав начальник відділу космічного центру Кулбьорн Блікс: "На перший погляд, те, що ми бачимо – що все пройшло успішно".

До слова, глава SpaceX Ілон Маск пообіцяв провести VR-трансляцію місячної місії, яка відбудеться в 2023 році. Варто відзначити, що мова йде про перший туристичний політ навколо Місяця.

Планується, що всю місячну місію глядачі можуть побачити в прямому VR-ефірі. Однак трансляція буде запізнюватися на кілька секунд з-за величезної відстані, що розділяє Землю і Місяць. Однак факт в тому, що ми побачимо, як відомий турист буде себе почувати в космосі не може не радувати. Інші подробиці про проведення трансляції поки не розкриваються.

ракета

Маск не тільки відомий вчений, але і популіст, тому вміє зацікавити публіку новими ідеями, яке людство ще не втілило в реальність. Крім космічного туризму, Маск багато говорить про колонізації Марса, відзначаючи, що саме його компанія SpaceX буде першою, хто відправить людину на Марс.

Раніше аерокосмічна компанія Ілона Маска SpaceX підписала контракт з першим космічним туристом, який відправиться навколо Місяця на ракеті Big Falcon (BFR). Ним став японський мільярдер Юсаку Маэдзава, який є шановним дизайнером в Японії.

До цього Ілон Маск і кілька топ-менеджерів SpaceX провели зустріч з 60 геологами, астробиологами і космічними інженерами, на якій обговорили плани колонізації Марса. В ході зустрічі представники SpaceX обговорили з дослідниками плюси і мінуси своєї ідеї.

Зокрема, мова йшла про будову і можливості важкої ракети BFR, а також про розробку технологій життєзабезпечення, необхідних для будівництва колонії на Червоній планеті. Про радіацію, яка може знищити людину під час тривалого польоту на Марс мови не йшло. Немає сумнівів, що Мас щось вже придумав на цей рахунок.

Нагадаємо, уфолог Скотт Уорінг в своєму каналі на YouTube опублікував відеозапис, на якому зображена скам'яніла рептилія.

Як повідомляв Znaj.ua, в оборонному відомстві Російської Федерації стався витік важливої інформації. Стало відомо, що в окупованому Криму путінські бойовики розгорнули зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 "Тріумф".

Також Znaj.ua писав про те, що в Україні звужують дороги, вводять нові штрафи за порушення ПДР, підіймають ціни на багато послуг. Здавалося б, вже досить. Проте в авіаційній держслужбі вирішили порадувати гарною новиною і переглянули обмеження для БПЛА (дронів) до 20 кг.