У Сполучених Штатах Америки прокуратура визначилися з мірою покарання для уродженця Узбекистану Сайфуллаха Саіпова, який 31 жовтня 2017 року в Нью-Йорку скоїв теракт, збивши на смерть 8 людей.

Прокурори мають намір вимагати вищої міри покарання - смертної кари.

Завдяки повідомленням NBC стало відомо, що суд на терористом відбудеться в 2019 році.

Прокурори у заяві зазначили, що у справі Саіпова є кілька чинників, зокрема бажання вчинити терористичний акт і "жорстокий спосіб вбивства", які дозволяють вимагати смертної кари.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Там не менш адвокат Саіпова виступає проти такої міри покарання.

"Ми вважаємо, що рішення вимагати смертної кари, а не прийняття визнання своєї вини для того, щоб позбавити можливості звільнення з в'язниці, тільки збільшить травму цих подій для кожного учасника", - повідомив адвокат Давид Паттен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нідерландах поліція затримала сімох осіб, яких підозрюють у підготовці масштабного теракту. Співробітники місцевої прокуратури стверджують, що ймовірних організаторів взяли під варту в декількох містах відразу: Арнем (близько 100 км на південь від Амстердама) і Верт (південна частина Нідерландів поблизу кордонів Німеччини і Бельгії).

Розвідка встановила, що саме вони напередодні збиралися здійснити теракт за допомогою смертників, озброєних автоматичною зброєю, а також підірвати автомобіль.

Варто нагадати, що представників посольств Великобританії, Данії та Нідерландів просять прибути до міністерства закордонних справ Ірану після атаки в Ахвазі на військовий парад. Така інформація отримана з профілю заступник міністра закордонних справ Ірану Аббаса Аракчі у Інстаграмі.

Він сподівається, що влада цих держав сприятиме поверненню терористів до Ірану для "справедливого судового розгляду".

Нагадаємо, кількість жертв теракту в Ірані неухильно зростає.

Як повідомляв Знай.uа у Нью-Йорку підготувалися до відбиття хімічної атаки.

Знай.uа писав, в Україні схопили одного з найнебезпечніших терористів ІГ.