Північноатлантичний Альянс (НАТО) в Норвегії має намір провести найбільші з 1991 року військові навчання Trident Juncture. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє видання Deutsche Welle.

війська НАТО
війська НАТО

Як каже Столтенберг, навчання повинні пройти з 25 жовтня по 7 листопада в Норвегії, в Балтійському морі і Північній Атлантиці. У маневрах візьмуть участь майже 45 тисяч військових з 31 країни, а також більш 110 літаків і 60 кораблів.

Україна в НАТО
Україна в НАТО

Зазначено, що навчання носять оборонний характер, вони будуть імітувати дії НАТО на можливий збройний напад на одного з союзників альянсу.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також сказано, що всім країнам ОБСЄ надіслано запрошення для того, щоб вони могли послати на навчання своїх спостерігачів.

Раніше ми писали, що повномасштабне втручання військових блоку НАТО у військовий конфлікт між Україною і Росією на даному етапі малореальне. Таку думку висловив військовий експерт Ігор Лосєв.

Крім того він зазначив, що НАТО, незважаючи на всю свою силу досить бюрократична організація, яка перш ніж зробить певні активні дії буде досить довго радитися між країнами-членами.

Також, зараз вже відомо, що згідно зі статутом НАТО країни-члени несуть свої зобов'язання тільки перед собою.

Раніше портал повідомляв, що США готові знищити російську зброю, яка вироблюяється агресором незважаючи на підписання Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дії. Про це повідомила у вівторок, 2 жовтня, постпред США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон.

Крім того, вона заявила, що розвідка США володіє даними про те, що Кремль продовжує таємно створювати заборонену договором зброю, зокрема спеціальні системи крилатих ракет. Більш того, представник США зазначила, що країна готова нанесення удару, ще до того, як російська зброя буде готова до застосування.

Нагадаємо, у США відкрито заговорили про ракетний удар по Росії.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" с 3 вересня в Україні стартував багатонаціональні військові навчання "Репід Трайдент - 2018".

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що експерт пояснив, за яких умов війська НАТО допоможуть Україні.