Сергій Скрипаль, який разом зі своєю дочкою був отруєний у Солсбері, продавав досьє про кримінальні схеми президента Росії, його оточення, лідерів "тамбовско-малишевської" ОЗГ і голови Радбезу Миколи Патрушева. Про це повідомляє telegram-канал Футляр від віолончелі.

Сергій Скрипаль
Сергій Скрипаль

Повідомляється, що з 1993 по 1996 рік Скрипаль працював під дипломатичним прикриттям в іспанській резидентурі ГРУ, де мав доступ до розробки віце-мера Петербурга Володимира Путіна, нелегально купив нерухомість в Торревьєхі ($450 тис).

Сергій Скрипаль
Сергій Скрипаль

Як сказано на каналі, після вербування британською розвідкою Скрипаль передав інформацію MI6.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"У Британії Скрипаль розширив досьє, додавши колег Путіна за роботу в КДБ, заарештованого в Іспанії мафіозі Геннадія Петрова, інших російських VIP. І почав пропонувати результат замовникам приватних консультацій", - сказано на каналі.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Як раніше повідомляв портал, колишній розвідник ГРУ Сергій Скрипаль, отруєний спецслужбами РФ в британському Солсбері, відмовився вірити, що до нападу причетні колишні колеги.

Про це після особистого спілкування з потерпілим у своїй книзі "Справа Скрипаля" (The Skripal Files) написав журналіст Марк Урбан.

Боширов та Петров
Боширов та Петров

Автор розповів, що після того, як Скрипаль вийшов з коми і зміг говорити, він заявив, що Кремль не міг мати відношення до отруєння. Також, за словами Урбана, Скрипаль попросив його не цитувати дослівно і пояснив: "розумієте, ми боїмося Путіна".

Також портал писав про те, що історії про отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки з'явився третій учасник, який допомагав Боширову і Петрову у проведенні операції.

Олександр Петров і Руслан Боширов
Олександр Петров і Руслан Боширов

Видання Daily Telegraph повідомляє, що цей персонаж міг займатися збором інформації і складанням плану, за яким пізніше працювали отруйники. Колишній офіцер британської розвідки Сергій Мигдал розповів, що збір даних - це невід'ємна частина будь-якої серйозної операції.

Нагадаємо, після коми Скрипаля чекав ще один удар.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у справі Скрипалів випустили з уваги важливого персонажа.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що товариші по службі пролили світло на минуле отруйника Скрипаля.