Нова книга військового кореспондента Бі-бі-сі Марка Урбана розповідає раніше невідомі деталі про життя колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля до та після отруєння у Солсбері в березні 2018 року.

У книзі журналіст розповів, що існували плани замаху і на інших перебіжчиків з російських спецслужб. Однак Скрипаль виявився найбільш досяжним для російських спецслужб.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

В інтерв'ю службі Бі-бі-сі Урбан розповів деталі своїх зустрічей з колишнім подвійним агентом спецслужб і його погляди.

отруєння Скрипалів
отруєння Скрипалів

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Журналіст заявив, що навіть після того, як він був розкритий, отримав в Росії тюремний термін, був обміняний і почав нове життя у Великобританії, Скрипаль все одно продовжував залишатися переконаним російським патріотом. Навіть у будинку в Солсбері, який був куплений на гроші MI-6, колишній розвідник продовжував дивитися російський Перший канал і багато в чому підтримував політику Кремля – зокрема, по відношенню до України.

"В душі він не вважав себе запроданцем. У своїх очах він залишився вірним Росії. Так що все складно", - сказав журналіст.

Сергій Скрипаль
Сергій Скрипаль

Також у розмові з журналыстом ще в 2017 році, Скрипаль заявив, що " українці не знають, як керувати, що їм потрібні росіяни, щоб керувати. Та інші подібні ремарки. Його не хвилювало, що він описував мені українців, як овець, яким потрібен хороший пастух".

Також Урбан розповів, що Сергій дивився на справи розвідки і на все, що відбувалося з ним, як на бізнес. Коли він вирішив передавати інформацію Великобританії, він зрозумів, що входить у певний бізнес.

Сергій Скрипаль
Сергій Скрипаль

Журналіст заявив, що Скрипаль не був єдиною мішенню російських спецслужб.

"Звичайно, існують люди, які сприймаються Росією великими зрадниками і більш небезпечними ворогами, ніж Скрипаль. Я згадую один такий приклад в книзі. І є докази того, що того чоловіка намагалися вистежити в 2016 році. Але він живе в Америці, і його було важко дістати", - сказав Урбан.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Нагадаємо, після коми Скрипаля чекав ще один удар.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" в справі Скрипалів випустили з уваги важливого персонажа.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що стало відомо, що Кремль намагався вбити Скрипаля.