У п'ятницю, 5 жовтня, суд Південної Кореї озвучив вирок екс-президенту Лі Мен Баку.

Колишній очільник країни отримав 15 років позбавлення волі за звинуваченнями у корупції. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Джерела додають, що йому також призначили штраф у розмірі 13 млрд вон (близько 11,5 млн доларів).

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

76-річного екс-президента звинувачували у численних фактах корупції. Зокрема в тому, що він є фактичним власником компанії свого брата DAS, яка замішана у гучному корупційному скандалі.

Серед розлогого списку звинувачень був і пункт про створення нелегального фонду, за допомогою якого він незаконно вивів з бюджету країни та привласнив близько $25 млн.

Журналісти нагадують, що Лі Мен Бак очолював Південну Корею з 2008 по 2013 роки.

До слова, це не перший екс-президент, якого засуджено до реального терміну за звинуваченнями в корупції. Його колегу Пак Кин Хе засудили спочатку до 24 років в'язниці, а потім додали ще вісім років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, військові Північної і Південної Кореї приступили до розмінування прикордонної зони.

Кім чен Ин
Кім чен Ин

Про це повідомляє Reuters. Нарешті люди дочекалися перемир'я двох частин однієї країни. Лід тане між південною та північною Кореєю. Було прийнято рішення почати з розмінування кордону між державами.

За заявою південнокорейського міністерства оборони, військові приступили до демонтажу протипіхотних мін в демілітаризованій зоні Панмуджон. Вибухові пристрої приберуть протягом 20 днів.


Як писав раніше Знай.ua, у Північній Кореї вже готові до продуктивного діалогу з США.

Дональд Трамп і Кім Чен Ин
Дональд Трамп і Кім Чен Ин

Так, влада КНДР звернулася до Білого дому з гучною заявою. У Кім Чен Ина не збираються закривати ядерну програму, якщо Вашингтон не надасть гарантії безпеки.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра закордонних справ КНДР Лі Ен Хо під час засідання ООН, пише Reuters.

Він заявив, що керівництво республіки зробило кроки по денуклеаризації, припинивши випробування ракетних установок і демонтувавши ядерний полігон.


Також Знай.ua писав про те, що у Північній Кореї вже готові до продуктивного діалогу з США.