На італійському острові Сицилія стався землетрус магнітудою 4,8.

Про це повідомляє агентство ANSA і портал Мeridio News.

Наразі вже відомо, що епіцентр підземних поштовхів знаходився у комуні Санта-Марія-ді-Лікодія та глибині більше ніж 9 км.

Також відомо, що підземні поштовхи були відчутні і в інших сицилійських містах, зокрема в Катаніяї, Сіракузі, Мессіні, а також в комуні Енна. Жителі цих міст зазначають, що загалом землетрус тривав близько хвилини.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Крім того варто відзначити, що через доволі сильні підземні поштовхи впали карнизи у старих будівлях.

За попередніми оцінками пожежників, руйнувань будинків зафіксовано не було. Проте у результаті землетрусу є постраждалі, деяких навіть довелось госпіталізувати.

Разом з тим варто відзначити, що тиждень тому, 28 вересня, життя індонезійського острова Сулавесі перетворилося на справжнісіньке пекло: відразу три стихії почали нападати на клаптик землі, люди пережили землетрус, цінами, а після - виверження вулкану Сопутан. В результаті страшної катастрофи загинуло майже 1600 осіб, ще більше отримали травми.

Сьогодні на вулицях місцевого міста Палу намагаються навести порядок, але це не так просто, оскільки затоплено буквально все: готелі, будинки, лікарні, торгові центри. Зсуви дороги заблоковані, так що людям, що вижили, загрожує голод.

Крім цього, в місті активізували грабіжники і мародери, тіла сотень загиблих лежать посеред вулиць. Точна кількість загиблих і постраждалих поки що немає, оскільки рятувальники ще не встигли дістатися до віддалених зруйнованих районів острова.

Також відомо, що 28 вересня в постраждалих містах Індонезії морги були переповнені, тіла вже нікуди і відвозити їх складають під відкритим небом. Число жертв стращного цунамі налижається до тисячі. Офіційно зафіксовано 832 людини, загиблих в результаті руйнівної стихії.

Нагадаємо, відразу три стихійних лиха атакували нещасний острів.

Як повідомляв "Знай.ua", гаїтяни розповіли про життя на межі смерті.

Також "Знай.ua" писав, що жертв цунамі в Індонезії поховають у величезній братській могилі.

Індонезія оговтується від другого потужного землетрусу