У середу, 3 жовтня, на індонезійському острові Сулавесі потужні стихії пробудилися одна за одною. Не встигли жителі оговтатися після землетрусу, як острів атакувало цунамі, а після - почав вивергатися вулкан.

За інформацією видання AP, стовп з диму та попелу досяг 6 кілометрів у висоту.

Рятувальні служби поки що вирішили не проводити евакуацію, але закликають жителів триматися від району вулканічного виверження подалі. Співробітників авіакомпаній попередили про викид попелу. Місцеві фахівці вважають, що виверження вулкана - це пряма реакція на землетрус, але офіційне закінчення ще не видали.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

28 вересня в постраждалих містах Індонезії морги були переповнені, тіла вже нікуди і відвозити їх складають під відкритим небом. Число жертв стращного цунамі налижається до тисячі. Офіційно зафіксовано 832 людини, загиблих в результаті руйнівної стихії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні стало відомо про страшну катастрофу в американському штаті Айова. Так, там обрушився залізничний міст, в результаті чого у річку впав вантажний потяг. Поїзд перевозив соєву олію.

Чиновники запевняють, що у річку не просочилися небезпечні речовини. 20 вагонів з піском і соєвим маслом опинилися у воді, а частина вантажу потрапила в річку.

Варто нагадати, що в Баку сталося виверження другого в світі за величиною грязьового вулкана Отман-Боздаг. Як повідомляють місцеві засоби масової інформації, виверження почалося о 8:53 ранку в неділю, 23 вересня.

Приблизно через годину там зафіксували друге виверження. Про це йдеться в повідомленні міністерства екології та природних ресурсів Азербайджану.

У відомстві зазначили, що висота полум'я досягає 200-300 метрів. Також в районі природного катаклізму спостерігаються тріщини грунту глибиною до 40 м. Директор Державного природного заповідника групи грязьових вулканів Джейхун Пашаєва розповів, що на вулкані Отман-Боздаг сталася ерозія грунту.

Нагадаємо, Європа не вистоїть: всіх змиє гігантською хвилею.

Як повідомляв Знай.uа, у Туреччині знайшли другу Атлантиду.

Також Знай.uа писав, що виверження вулкана збирає натовпи туристів.