Міжнародна група розслідувачів зібрала невідомі факти про колишнього офіцера головного управління генштабу міністерства оборони РФ (колишнє ГРУ) – фігуранта справи про отруєння Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері.


Отруєння Скрипалів: ким був Мішкін-Петров?

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля


Навесні цього року чоловік під "позивним" Олександр Петров відвідав Британію, але місцева поліція відмовилася підтвердити його перебування, але й не спростовувала.


В оточенні ж Олександра Мішкіна подейкують, що в школі він був "хорошим хлопцем", вчився на відмінно, навіть спробував себе у ролі сільського діджея в рідному Лойзі Архангельській області. Його рідні не мали відношення до військової служби - батько займався лісовою промисловістю.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля


Денис Краснов, односельчанин, добре його пам'ятає, адже товаришували не один рік. А коли справа набула розголосу, впізнав Мішкіна за фотографіями паспорту та британської візи, виданої на Петрова.

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля

"Він постарше на два класи був. Ну не зовсім близько спілкувалися, жили ми на протилежних сторонах селища, просто в той час добре знали один одного. Але компанії різні були у нас з ним. У школі навчався добре, "на чотири і п'ять", але закінчив її без медалі", - коментував Краснов.

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля


Лойга, як відомо, маленький населений пункт, найближче велике місто - Котлас - в 110 кілометрах. Шосейних доріг з твердим покриттям в селищі немає, а дістатися туди можна тільки по залізниці або по автомобільним зимникам в холодну пору року.

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля

Усе дитинство Мішкін провів за іграми у приставку та музикою, крутив дискотеки і не був помічений за злочинною діяльністю, чи скандалами – навпаки, мав репутацію спокійної людини.

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля

Наприкінці 90-х його родина переїхала до Вологодської області, школу закінчував там.
В середині 2000-х років батько і син також купили квартиру в Мурманську, але через кілька років продали її. Виходячи з сторінки його матері в "Одноклассниках", не виключено, що у нього може бути донька.

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля

"Він після 11-го класу в військове надійшов, тільки не знаю де, ну а потім пішов за фахом. Років як 15 я його вже не бачив, він начебто в Москві живе", - розповів Краснов.

Остання фактична адреса, за якою реєструвався Олександр - в будинку 12 на вулиці Академіка Лебедєва в Петербурзі, поруч із Військово-медичною академією (ВМА). ВМА - основний російський центр професійної підготовки військових лікарів.

А в 2010 році він змінив адресу, оселився у Москві, не далеко від штаб-квартири головного управління генштабу Росії. Після армії він перебрався в Санкт-Петербург і поступив в ВМА, де на нього нібито і звернули увагу представники головного управління генштабу.

Далі – за відомим усім сценарієм. Але справжніх причин, чому непримітний сільський хлопець встряг у такий скандал, не знайшлося.


Дивіться: коментар ймовірних отруювачів Скрипаля


Нагадаємо, у ГРУ очікуються масові звільнення через провал отруєння Скрипаля.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі показали справжні документи Чепіги.
Також Знай.ua писав, викрито спільника отруювача Скрипаля.