Якщо у наступному році Західна коаліція посилить антиросійські санкції курс російської валюти може різко поповзти вверх.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, експерти відзначають, що у разі продовження санкцій російський рубль може впаасти до 83, а ВВП за підсумками року скоротиться ще на 2,5%.

Крім того фінансові аналітики зазначають, що на Росію може вплинути і безліч інших факторів. Так, російська економіка може постраждати від значної боргової кризи в Китаї, бюджетні кризи в окремих країнах Європи, а також настання рецесії в США.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що Європейський союз вже остаточно визначився з питанням "покарання Кремля". Парламентська асамблея Євроради, яка захистить українські інтереси в ПАРЄ, представить новий проект змін до правил введення санкцій проти Російської Федерації. Цей крок робить неможливим "прощення" Росії.

Так, дві правки, які прибирають головні ризики проекту, запропонувала група депутатів ПАРЄ на чолі з представниками України. У свою чергу правки, які пропонували проросійські депутати, відхилені переважною більшістю голосів.

Це рішення має підтвердити пленарний зал, коли буде розглядати резолюцію. Між тим, згідно практиці ПАРЄ, підтримка пропозиції в комітеті істотно підвищує шанси на успіх голосування за нього.

Крім того варто відзначити, що американська влада заблокувала активи російського олігарха Олега Дерипаски. Наближений до Путіна мільярдер залишився без маєтків у Нью-Йорку і Вашингтоні.

За даними New York Post, із ним зараза ведуться переговори стосовно відмови від операцій з активами в Європі, щоб не поставити їх під загрозу введення санкцій.

Зазначену нерухомість Дерипаска придбав за $ 42,5 млн в 2008 році. Представники бізнесмена від коментарів відмовилися.

Олег Дерипаска – "алюмінієвий магнат" Росії

Як відомо, 6 квітня влада США ввели санкції проти Дерипаски і підконтрольних йому компаній, в тому числі "Русала" - єдиного виробника первинного алюмінію в РФ. Його вже не перший рік називають одним із найбагатших в РФ, імперію Дерипаска почав будувати ще у 90-х.

Нагадаємо, в окупованому Криму збунтувалися проти путінського режиму.

Як повідомляв "Знай.ua", російські хакери атакували ще одну країну напередодні виборів.

Також "Знай.ua" писав, що Росія "поклала око" на український газ.

З Росії найближчим часом можуть зняти санкції Ради Європи, накладені за Крим та Донбас