Днями світові ЗМІ вибухнули інформацією про викриття одного із імовірних отруйників Скрипаля Олександра Петрова, який насправді виявився Мішкіним.

У ході журналістського розслідування російського опозиційного телеканалу "Дождь" вдалося встановити багато інших цікавих деталей, пишуть ЗМІ.

Виявилося, що в квартирі, адреса якої вказана у паспорті як місце реєстрації передбачуваного співробітника ГРУ Олександра Мішкіна, живе його однофамілець.

Репортер навідався за адресою, вказаною у паспорті Мішкіна, скан-копія якого раніше стала доступна з розслідування Bellingcat і The Insider.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

отруєння Скрипалів
отруєння Скрипалів

У документі вказувалося, що Мішкін офіційно зареєстрований у квартирі, що знаходиться в Академічному районі Москви.

Двері квартири відчинив чоловік, який представився також Олександром Мішкіним, але з іншим по батькові - Дмитрович. Він розповів, що працює "в паливно-енергетичному секторі", а вказане житло придбав у 2013 році "у дідуся з бабусею". Мішкін каже, що бачив Петрова тільки в новинах і "сильно здивувався", дізнавшись, що той виявився його тезкою.

Видання зробило офіційний запит у Росреєстр. Відповідь шокувала: виявилося, що квартира, в якій проживає Мішкін, належить трьом його однофамільцям.

Нагадаємо, один з отруйників колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля - Олександр Петров - виявився пов'язаний з Україною.

Олександр Петров і Руслан Боширов
Олександр Петров і Руслан Боширов

Так, спільне розслідування Bellingcat і The Insider показало, що справжнє прізвище Петрова - Мішкін. Він співробітник ГРУ і неодноразово відвідував Україну, в тому числі і під час Майдану в 2013-му, причому саме Київ.


Як писав раніше Знай.ua, військовий лікар і працівник ГРУ Олександр Мішкін (він же Олександр Петров), якого підозрюють в отруєнні екс-колеги Сергія Скрипаля, раптово виявився Героєм Російської Федерації.

Олександр Петров і Руслан Боширов
Олександр Петров і Руслан Боширов


Також Знай.ua писав про те, що 8 жовтня видання Bellingcat і The Insider назвали справжнє ім'я другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів.